Три легендарни съкровища

По нашата Земя са скрити много богатства, пръснати на различни места по света. Но е факт, че част от тях и до този момент не са открити. Например златото и бижутата, скрити от рицарите тамплиери в Канада или пък тайният японски меч, използван за помазване на императори. Тези съкровища, както и много други, са изчезнали мистериозно през годините.

Съкровището на рицарите тамплиери

Религиозният Орден на рицарите тамплиери е бил мощна организация на воини от XII век, чието богатство им позволява да формират основите на нашата модерна банкова система. Орденът на тамплиерите е свързан с всякакви конспиративни теории – от това, че опазват наследниците по кръвна линия на Исус Христос – до това, че са масони каменоделци и илюминати.

Но дали във всички тези теории има нещо вярно?

Знае се със сигурност, че тамплиерите притежавали огромни богатства. През XIV век папата нарежда Орденът да бъде закрит. Те отказват и папата нарежда те да бъдат арестувани.

Земята и съкровищата, които са притежавали рицарите в Европа били конфискувани, но голяма част от богатствата им така и не били открити. Има спекулации, че няколко влиятелни европейски фамилии са откраднали огромните богатства на тамплиерите Твърди се още, че едно от евентуалните места, на което се намират част от богатствата е канадският остров Оук. Ако това е истина се потвърждава хипотезата, че рицарите тамплиери са имали контакт със Северна Америка.

Съкровището е скрито в дълбока яма, до която няма достъп.

Изчезналите карти

Изчезналите карти са важна част от световната документна история и може би е едно от най-ценните съкровища. В Националния архив на Америка са складирани милиони важни документи, а сред тях е имало набор от карти, изработени от военновъздушните им сили. Картите са направени през 1945 година и представляват серии от въздушни снимки на Хирошима и Нагасаки със стратегически точки, картографирани върху тях. Не се знае кога точно са изчезнали. Знае се само, че служител на архивите изнася различни артефакти и ги продава. И до днес не се знае къде са картите.

Хомо еректус пекиненсис – Пекинският човек

Той е подвид на биологичния вид Хомо еректус. През 1923 година по време на разкопки край Пекин са били открити фосилизирани останки от Хомо еректус пекиненсис. Те датират от преди 750 000 години.

През 1941 година оригиналните вкаменелости на Пекинския човек изчезват при пренасянето им до Музея на природната история в Америка.

През 1972 година американски бизнесмен предлага награда от 5 000 долара за този, който върне оригиналната вкаменелост на Хомо еректус пекиненсис. Любопитното е, че с него се свързва жена, която иска 500 000 долара, за да бъдат върнати оригиналните вкаменелости. Скоро след това обаче тя мистериозно изчезва.

Morkadis

инфо: dariknews.bg

Вижте още:

Знаете ли, че Островът на съкровищата наистина съществува?

Разкриха защо никой не може да открие несметните съкровища на нацистите

Най-известните тракийски съкровища

Хора, които случайно намериха съкровище в дома си

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.