Три от най-мистериозните инцидента в Бермудския триъгълник

бермудскиМистерията на Бермудския триъгълник и досега все още не е разгадана от науката, а всевъзможни теории се опитват да обяснят какво всъщност се случва на това толкова загадъчно място

Следващите три случая се нареждат сред най-емблематичните и известни в цял свят, свързани с Бермудския триъгълник, които продължават да бъдат нерешени загадки, очакващи своя отговор, пише Портал12.

1. Загадката на „Мари Селест“

През месец декември 1872 г. недалеч от Азорските острови е открита изоставената английска бригантина „Мари Селест“, плаваща спокойно с опънати платна в Атлантическия океан.

Оказва се обаче, че търговският платноходен кораб е изоставен, но по всичко личи, че екипажът го е напуснал неотдавна – бельото на палубата все още не е изсъхнало, на масата има чаши с топъл чай, както и няколко лули, които димят.

На бригантината не липсва нито една от спасителните лодки, а всичко изглежда така, сякаш екипажът я е напуснал в голяма паника. Липсват всички документи на кораба, както и хронометърът, но за сметка на това целият товар от 1500 бъчви чист алкохол е напълно недокоснат, което изключва вероятността за изненадващо пиратско нападение, а и няма каквито и да било следи от борба или бунт.


Проведеното впоследствие разследване установява, че „Мари Селест“ се сблъсква в нещо непознато, за което свидетелстват многобройните следи от надраскване, направени с непознати по това време уреди и инструменти. Загадката обаче така и не е разрешена, а случаят се нарежда сред най-мистериозните, свързани с Бермудския триъгълник.

2. Драмата на „Елън Остин“

През 1881 г. английският кораб „Елън Остин“ се натъква в Саргасово море на изоставена шхуна. Част от екипажа на кораба се качва на намерения плавателен съд и заедно се отправят към Сейнт Джонс, Нюфъндлънд. На следващия ден обаче моряците от „Елън Остин“ преживяват истински шок, тъй като установяват, че техните колеги, прехвърлили се на шхуната, са изчезнали мистериозно през нощта.

3. Триъгълникът и капитанът

Сред най-известните и опитни мореплаватели е капитан Джошуа Слоукъм, който изненадващо изчезва в района на Бермудския триъгълник през един спокоен ноемврийски ден на 1909 г. Десет години по-рано Слоукъм прави околосветско пътешествие с яхтата си „Спрей“, справяйки се с някои от най-големите предизвикателства, които човек може да срещне по пътя си.

Вижте още: 

ПОРТАЛИТЕ КЪМ ЧУЖДИ СВЕТОВЕ

инфо: http://www.chudesa.net/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. centurion 7 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.