Убийци, вдъхновени от жестокостта на филмови злодеи

5

Художественият разказ ни пренася в най-различни нови светове.

Но какво се случва, когато някой се опита да изкара елементи от измислените светове в реалния?

Историите на тези убийци ще ви разкажат:

Джейк Евънс

През 2012 г. тийнейджър на име Джейк Евънс убива майка си и малката си сестричка, след като гледа римейка на класическия хорър филм „Хелоуин“.

В признанията на 17-годишното момче е записано, че е гледало филма, в който главният герой, Майкъл Мейърс, убива сестра си и още няколко човека в рамките на една седмица. Джейк е изумен как във филма Майк с лекота извършва всичко, затова започва да планира убийствата.

В планът му е описано, че смятал първо да убие майка си и 15-годишната си сестра с нож, след това да отиде при баба си и дядо си и да убие тях и по-голямата си сестра. Третата му сестра трябвало да бъде убита при завръщането си от колежа на следващия ден.

По-късно момчето решава да открадне пистолета на баща си. Според признанието му повече от час е обикалял около къщата нервно, обмисляйки последствията и как няма да види повече семейството си.

Въпреки това застрелва сестра си, когато тя тъкмо излиза от своята стая, а след това и майка си в кабинета й. Чувайки стоновете на сестра си, осъзнава, че не я е убил. Връща се, извинява й се и я прострелва фатално.

В момент на емоционален шок самият той се обажда в полицията:

Просто се случи… Бях го планирал от известно време… Може би е наистина егоистично от моя страна, но чувствах, че някак си ме задушават… Очевидно съм… как да кажа…зъл“.

6

Непълнолетният Евънс твърди, че това, което е сторил ще го „преследва винаги“. Той се признава за виновен по обвинението за две убийства. През 2015 г. вестникът „Стар Телеграм“ съобщава, че Евънс е осъден на 45 години затвор.

Алън Мензийс

Morkadis

Обяснявайки бруталното убийство на Томас Маккендрик, което е извършил през 2003 г., Мензийс твърди, че вампирът кралица Акаша от филма „Queen of the Damned“ му е заповядал. 22-годишният шотландец твърди, че е гледал филма повече от 100 пъти.

Когато един ден неговият приятел Томас обижда Акаша, Алън Мензийс отвръща като запчва многократно да налага момчето с чук по главата и лицето, а накрая го наръгва.

Убиецът признава пред полицията, че е пил от кръвта на Маккендрик и е „хапнал малко от главата му“, но отхвърля обвинението за убийство. Въпреки това Мензийс, който още на 14-годишна възраст наръгва свой съученик, е признат за виновен и осъден на минимум 18 години затвор.

Присъдата обаче не го спира да продължи да си представя, че е вампир. Той изпраща писма до дома си, за да държи кралицата на вампирите в течение със случващото се.

Едно от тях, подписано с кръв, гласи:

Скъпа Акаша, всичко върви по план. Скоро ще убия отново за теб. Тези хора са нищо повече от едни животни.

„Вампирът убиец“ не доживява да излежи присъдата си. Само година след убийството се самоубива в килията си.

Джеймс Холмс

На 20 юли 2012 г. мъж открива стрелба в киносалона на премиерата на „Черният рицар: Възраждането“ в предградие на Денвър, Колорадо. Той убива 125 човека и ранява още 70.

Холмс бил обсебен от поредицата за Батман и не крие този факт от никого. Когато полицията го кара да се идентифицира, той дори се представя като Жокера. Апартаментът му бил пълен с принадлежности на Батман, както и с 30 самоделни бомби и близо 40 литра бензин. За щастие сапьори обезопасяват жилището.

7

Няколко седмици преди премиерата Холмс попада на трейлъра на „The Suffocator of Sins“, пародия на Батман. Той се свързва със създателя, за да попита каква е мотивацията за някои от сцените на насилие – дали убийствата са подбрани, дали героят си е направил списък с хора, които да убие, или просто стреля на посоки.

Въпреки че Холмс пледира невинен поради психически отклонения, през 2015 г. е обявен за виновен и осъден на 12 доживотни присъди, а бомбите в дома му добавят още 3318 години към присъдата, заради опит за убийство на всички хора в сградата.

Във видеото вижте кои са серийните убийци, които са на свобода:

инфо: vesti.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.