САЩ водят разговори с България и Словакия за системи за противоракетна отбрана за украинците

pixabay.com


Съединените щати водят разговори със съюзници, разполагащи със системи за противоракетна отбрана, с които украинците знаят как да оперират.

Въпросът ще бъде обсъден и в рамките на посещението на министъра на отбраната Лойд Остин в Словакия и България, съобщи Би Би Си, цитирайки високопоставен източник от САЩ. Според “Шпигел”, цитирани от “Дойче веле”, Министерството на отбраната на САЩ води разговори със Словакия и България за доставката на системи С-300 за Украйна.

Полша и Германия вече са се съгласили, според Си Ен Ен, да предоставят в замяна ракети “Пейтриът” на Словакия, цитира БНТ.

Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс посочи, че САЩ продължават да водят разговори със съюзниците за осигуряване на съветски противоракетни системи с голям обсег на Украйна, както и муниции за тях.

Остин се очаква да пристигне в България в края на седмицата и да проведе срещи с висшето цивилно и политическо ръководство на страната.

източник: novini.bg

Вижте още:

Плевнелиев: В САЩ искат специален международен трибунал за Владимир Путин и неговата клика

Възнамерява ли Путин да прибегне до най-смъртоносното в своя арсенал?

Белият дом: Русия може да се готви да използва химическо оръжие в Украйна

Путин общувал само с адютанти, които не са виждали близките си от две години

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.