Уникалните свойства на ябълковия оцет върху организма ви

оцет

Ябълковият оцет елиминира токсините от тялото и действа диуретично, извеждайки от организма излишното количество вода. Освен това оцетът засилва метаболизма и стимулира горенето на мазнините, като резултатът е постепенно отслабване.

Ябълковият оцет е отлична храна с лечебно действие. Той е способен да прочиства и ревитализира тялото на човека благодарение на изобилието от ценни хранителни вещества в състава си. Съдържа витамини А и В, есенциални мастни киселини, ензими и много минерали, сред които калций, фосфор, калий, магнезий, сяра, цинк, желязо и силиций.

Основното му достойнство се състои в способността да извежда от тялото токсините – ефект, който се дължи на съдържанието на сяра и въздействието му върху важен орган като черния дроб.
Оцетът стимулира също и метаболизма. Премахва излишните мазнини в тялото, което спомага процесът на отслабване да върви плавно и леко.

Ябълковият оцет е и отличен диуретик. Подпомага на тялото в процеса на освобождаване от излишно задържаните течности, които нерядко ни създават дискомфорт и усещане за подутост. Освен това идва на помощ и в моментите, когато имаме проблем със запека. Защото този оцет притежава способността да подобрява чревната микрофлора.

Ключът към лечебните му свойства обаче е – правилната употреба. Пийте по 1 суп. л. ябълков оцет половин час преди всяко хранене. Съчетавайте приема с 1-2 чаши топла вода. А ако страдате от киселини, може да добавите и малко сода бикарбонат, тъй като тя действа като алкализатор и балансира pH на тялото.
Много важно е да знаете също така, че ябълковият оцет представлява органичен продукт с много високо качество. И за да бъде наистина ефективно лекарство, желателно е да го приемате суров и не пастьоризиран, за да извлече така максимума от полезните му свойства.

инфо: zdrave.to

Вижте още:

Пет мита за здравето, които е време да забравим

Най-големите митове за противозачатъчните

Човешкият организъм може да блокира вируси

10 странни мита, които се оказаха истина

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.