Учени откриха, че всички страдаме от етична амнезия

жена памет
Ново изследване твърди, че нашият мозък нарочно “забравя” наши неморални действия. По време на изследването са били тествани 2109 доброволци, които са участвали в девет различни експеримента, пише Obekti.bg, позовавайки се на Unexplained Myseries.

При един от експериментите доброволците са били помолени да опишат техни минали морални и неморални поведения и действия. Резултатите показали, че участниците много по-лесно си спомняли свои етични постъпки, отколкото такива, при които са действали по неетичен начин.

“След като са се държали неетично, спомените на индивидите за действията им ставали все по-бледи с времето заради психологическия стрес и натоварване, причинени от съзнанието и спомена за неетичните постъпки.”

инфо: blitz.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.