Учени прогнозират Апокалипсис: След 30 години човечество няма да има!

pixabay.com

Историята на човечеството ще завърши с катастрофален край. Според австралийски учени през 2050 г. планетата Земя ще стане необитаема.

„Катастрофалните последици от климатичната криза и бездействието при преодоляването на тази криза водят нашата планета по опасен път, който може да завърши с бедствие“, написаха учените от Аналитичния център в Мелбърн в доклада си пред Националния център за възстановяване на климата.

Хората са най-опасните хищници

В предговора към доклада адмиралът на австралийския флот Крис Бари посочва: „Глобалното затопляне е най-голямата заплаха за човешкия живот на планетата след ядрена война. В момента 7,5 милиарда души са най-опасните хищни видове на Земята. Ако населението на света нарасне до 10 милиарда души, това ще доведе до фатални последици.“

Прогноза за 2020-2030 година

Страните не признават, че Парижкото споразумение за климата не е достатъчно, за да спре глобалното затопляне. Съдържанието на въглероден диоксид в атмосферата ще се увеличи до 437 ppm. Температурата на Земята ще се увеличи с 1.6 °C.

Прогноза за 2030 – 2050 година

Изгорелите емисии ще достигнат пик. Температурата на Земята ще се повиши още 3 °C. Ледниците в Гренландия и Западна Антарктида почти ще се стопят. Планетата е на опасен път към бедствие, което вече няма как да бъде предотвратено.

· 55% от населението на света ще страда от непоносима топлина, което ще увеличи смъртността.

· Северна и Централна Америка ще страдат от екстремни метеорологични събития, като горски пожари и суша. В Азия всички реки ще пресъхнат.

· В Африка се очаква голям скок на температурата. Топлината и липсата на вода и храна ще увеличат смъртността на континенталната част.

· Ефектите от глада, високата смъртност и миграцията ще имат голямо влияние върху световната сигурност. Мащабът на проблемите, свързани с това, е огромен – огнищата на опасни заболявания и въоръжените конфликти за ресурси ще станат нещо обичайно.

· Има голяма вероятност човечеството да изчезне.

източник: glas.bg

Morkadis

Вижте още:

НАСА затвори устите на онези, които се съмняват в глобалното затопляне с това апокалиптично ВИДЕО

Света гора крие страшна загадка! Стенописи предвещават Апокалипсис

Очаква ли ни втори Апокалипсис: пророчествата на най-известните ясновидци днес

5 животни, които биха преживели апокалипсиса

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.