Учени разкриха как бебетата виждат родителите си

бебе

Когато се навеждат над леглото и се усмихват на новороденото бебче, повечето родители не знаят, че детето им не разбира техните емоции.

Сайтът Bright Side представи едно наистина любопитно изследване, проведено от учени от Института по психология към Университета на Осло, Норвегия, и Университета на Упсала, Швеция, в което участват бебета на възраст от два до три дни.

Изследването показва, че максималното разстояние, необходимо на новороденото, за да различи дали сте щастливи, или ядосани, е 30 сантиметра.

1

Ако разстоянието се увеличи до 60 см или повече, образът става толкова замъглен, че бебето не може да различи емоциите по лицето.

Учените използвали видео записи на лица, които променяли постоянно емоциите си. Първо показали записите на възрастни, за да е сигурно, че емоциите се разпознават лесно по лицата.

След това същите записи били показани на новородените: тяхната реакция на изражението на лицата във видеото показвала дали виждат образите, или не. Обикновено бебетата имали случайни реакзии към картината, поставена на разстояние над 30 см, но при по-близко разстояние броят на съответстващите реакции се увеличил.

Според проф. Свен Магнусен новородените могат да имитират израженията на лицата на възрастните още първия си ден. Но това не означава, че действително разбират какво означават тези изражения.

Но във всеки случай, запомнете: Ако искате бебчето да ви види, наведете се по-близо.

инфо: obekti.bg

Вижте още: 

10 ЗЛАТНИ СЪВЕТА ОТ НАЙ-ДОБРИЯ ПЕДАГОГ ЗА ТОВА КАК ДА ОТГЛЕДАТЕ ДЕТЕ

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.