Феноменът на ясновидството все още не е разгадан

Имената на великите прорицатели остават във вековете, а предсказанията им се сбъдват с поразителна точност.

Днес учените се опитват да изучат този феномен, но засега загадката му е недостъпна за обяснение.

Ако някога се е смятало, че способността да се предсказва бъдещето, е дар свише, по-късно хората започват да търсят обяснение на тази дарба. Още през XIX столетие започват да се правят опити за изучаването на този феномен. Началото е основаването през 1882 г. във Великобритания на Обществото за психически изследвания, което изучава необяснимите явления, в това число и ясновидството.

След това интересът към свръхестественото се превръща в мода, страни. По това време се появява и парапсихологията, изучаваща възможността за въздействие без физически усилия върху предмети и явления. Разработени са различни интересни методи за развиване на интуицията и ясновидството, които дават известни резултати. Академичната наука смята парапсихологията за лъженаука. Но въпреки това са постигнати интересни резултати, а подходът към изследванията е напълно сериозен.

Днес има няколко версии, обясняващи механизма за получаване на сведения за бъдещи събития
Едната от тях гласи, че мозъкът на човека функционира на принципа на квантовия компютър. В този случай съзнанието се разпространява извън пределите на тялото. Следователно в определено състояние може да получи информация за място, където не присъства в дадения момент.

Друго, не по-малко фантастично предположение се базира върху теорията на неутриното – свръхмалки неуловими частици, които е много трудно да бъдат зафиксирани. Според тази версия всяко събитие се предхожда от определени сигнали в пространството, които се предават от тези частици. Хората с екстра-сензорни способности могат да ги улавят и да предсказват събитието, което все още не е настъпило.

Тези обяснения са само хипотези, които засега е все още не могат да бъдат доказани. Но независимо от това съществуват хората със способности за ясновидство, които предсказват бъдещето доста точно.

Ясновидството е област, недостъпна за разбиране в настоящия момент. Някои личности умеят да я използват, да надникват в бъдещето. Но не са в състояние да обяснят механизма на действието й. Може би наистина съществуват тънки светове, в които се съхранява информация за всичко, което се е случило или ще се случи. И особено чувствителните сред нас могат да се включват към тях. Но това е само предположение, което засега не може нито да се потвърди, нито обаче и да се опровергае.

инфо: popantofi.com

Вижте още:

Никола Тесла бил езотерик

Как да развием телепатични способности

9 допълнителни сетива, които не подозираш, че имаш

Телепатия, ясновидство, телекинеза или шесто чувство

Как да овладеем силата на подсъзнанието

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.