Феноменът на ясновидството все още не е разгадан

Имената на великите прорицатели остават във вековете, а предсказанията им се сбъдват с поразителна точност.

Днес учените се опитват да изучат този феномен, но засега загадката му е недостъпна за обяснение.

Ако някога се е смятало, че способността да се предсказва бъдещето, е дар свише, по-късно хората започват да търсят обяснение на тази дарба. Още през XIX столетие започват да се правят опити за изучаването на този феномен. Началото е основаването през 1882 г. във Великобритания на Обществото за психически изследвания, което изучава необяснимите явления, в това число и ясновидството.

След това интересът към свръхестественото се превръща в мода, страни. По това време се появява и парапсихологията, изучаваща възможността за въздействие без физически усилия върху предмети и явления. Разработени са различни интересни методи за развиване на интуицията и ясновидството, които дават известни резултати. Академичната наука смята парапсихологията за лъженаука. Но въпреки това са постигнати интересни резултати, а подходът към изследванията е напълно сериозен.

Днес има няколко версии, обясняващи механизма за получаване на сведения за бъдещи събития
Едната от тях гласи, че мозъкът на човека функционира на принципа на квантовия компютър. В този случай съзнанието се разпространява извън пределите на тялото. Следователно в определено състояние може да получи информация за място, където не присъства в дадения момент.

Друго, не по-малко фантастично предположение се базира върху теорията на неутриното – свръхмалки неуловими частици, които е много трудно да бъдат зафиксирани. Според тази версия всяко събитие се предхожда от определени сигнали в пространството, които се предават от тези частици. Хората с екстра-сензорни способности могат да ги улавят и да предсказват събитието, което все още не е настъпило.

Тези обяснения са само хипотези, които засега е все още не могат да бъдат доказани. Но независимо от това съществуват хората със способности за ясновидство, които предсказват бъдещето доста точно.

Ясновидството е област, недостъпна за разбиране в настоящия момент. Някои личности умеят да я използват, да надникват в бъдещето. Но не са в състояние да обяснят механизма на действието й. Може би наистина съществуват тънки светове, в които се съхранява информация за всичко, което се е случило или ще се случи. И особено чувствителните сред нас могат да се включват към тях. Но това е само предположение, което засега не може нито да се потвърди, нито обаче и да се опровергае.

инфо: popantofi.com

Вижте още:

Никола Тесла бил езотерик

Как да развием телепатични способности

9 допълнителни сетива, които не подозираш, че имаш

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Телепатия, ясновидство, телекинеза или шесто чувство

Как да овладеем силата на подсъзнанието

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.