Футуролог предсказа кога хората ще станат безсмъртни

око

Британският футуролог Иън Пиърсън предсказа, че хората ще станат безсмъртни, когато се появи цифровото съзнание и то бъде пренесено от човека в тялото на машина, съобщава БТА.

Технологията на машинното обучение вече навлиза в нов етап на развитие. Именно невронните мрежи ще помогнат на учените да направят точно копие и да „пренесат“ човешкия разум след смъртта на индивида в тялото на роботизирано устройство. Така вижда развитието на човечеството Иън Пиърсън.

Той стана известен с това, че се застъпва за ранното встъпване в полови контакти между хората и роботите. Но според британския футуролог пророкуваното от него „безсмъртие“ крие и някои подводни камъни. Заради бързото развитие на технологиите, свързани с изкуствения интелект, след преноса на разума на човека в тялото на робота ще бъде трудно съвместното съществуване на двете „системи за управление“ в едно и също цифрово пространство. По този начин човешкият разум може да стане заложник на изкуствения интелект.

Пиърсън е на мнение, че технологията по пренасянето на разум в робот, която ще помогне на хората да получат „втори живот“, може да бъде разработена до 32 години.

инфо: novini.bg

Вижте още:

Учени разработват програма за безсмъртие

Безсмъртието на Даши-Доржо Итигелов озадачи науката

Безсмъртието ще е възможно с ъплоудване на мозъка в компютър

Феноменът на безсмъртните: има ли хора, които не умират изобщо?

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.