Учени разработват програма за безсмъртие

аРуският милиардер Дмитрий Ицков събра учени от целия свят, за да разработят програма за безсмъртие. Срещата на умните глави е в Ню Йорк. Ицков предлага спецовете да разработят програма, с която един ден хората да „обитават“ небиологично тяло, което да се управлява от мозъка, който да остане жив.

Тази технология трябва да се развие на етапи – първият трябва да приключи през 2020 г., а последният – до 2045 г.„Живеем във време, когато технологията може да повлияе на човешката еволюция. Искам да формирам бъдещето още сега и да поставя въпросите на обществено обсъждане, като се избегнат сценарии, които могат да навредят на човечеството”, обясни милиардерът.

32-годишният Ицков е убеден, че в бъдеще човешките тела могат да бъдат заменени от небиологични носители като холограми, в които да се имплантира човешки разум. Така през 2020 г. трябва да се появят роботи, управлявани от силата на мисълта.


Към 2025 г. ще стане възможно да се пренесе човешки мозък в изкуствена среда, като се запазят функциите му. Към 2035 г. се планира да се качи цялата информация от мозъка на компютърен носител. Технологичната нирвана ще настъпи през 2045 г., когато виртуализираният разум ще може да контролира холографски тела. Милиардерът вече е наел 30 учени, които усилено работят по мегапроекта „Аватар”.

инфо: http://scandalplus.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

3 коментара
  1. Таня Добрева УВАЖАЕМИ... пише се изрОдите, а не изрУдите ! "Зад убийството стоят изрудите от ал-Нусра – ислямски екстремисти, пряко финансира 11 години ago
  2. Анна 11 години ago
  3. Анонимен 11 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.