Футуролог: След няколко години ловът на хора ще е нещо нормално

4

През 2100 г. отстрелването на хора ще бъде изключително популярно занимание сред богатите хора, прогнозират учени футуролози пред сп. „Фючърс“.

Даниел Райт от британския Университет в Централен Ланкашир и колегите му предполагат, че ловът на хора ще е разпространен спорт в края на нашия век, а към 2200 година ще се излъчва и по телевизията – както във филма „Игрите на глада”.

Според учените, предпоставка за развитието на този вид занимания през свободното време е растящата популярност на „тъмния туризъм” – посещения в концлагери, всевъзможни музеи, където са показани уреди за мъчения и т.н. В резултат от всеобщото увличане по убийствата и жестокостта, под въздействието на съвременното кино и медиите хората ще започнат да възприемат смъртта като зрелище.

Недостигът на чиста вода, изчезването на хранителни ресурси, пренаселеността ще доведат до това ликвидирането на излишното население да се превърне в норма. Оттам не е далече и до превръщането на подобни „демографски мерки” в зрелище, отбелязва футурологът Райт.“

инфо: actualno.com

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Владислав Недялков 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.