Хората имат лечебен ефект върху българите! Вижте как ни помагат

хоро 11

Българските народни танци са ни завещани от нашите предци и всяко хоро има благотворно въздействие върху конкретен орган от тялото ни заради такта си. Ето защо всеки българин трябва да ги играе и да ги предаде като наследство на своите деца, твърди певицата Поли Паскова.

Според нея новите музикални стилове, които се появиха последните години, малко по малко заличават музикалните традиции на българите и ни лишават от едно средство, с което да пречистим душата и тялото си. А не бива да си забравяме хората, защото четиридесетте неравноделни такта на българските хора оказват благотворен ефект върху нашия организъм.

Така например се оказва, че Пайдушкото хоро подсилва сърцето и лимфната система. Освен това действа добре на очите и облекчава главоболие. Ганкиното хоро помага при проблеми на дебелото черво и оказва благотворен ефект на тимуса (тимусна жлеза), считан за точка на младостта и щастието.

Психичните проблеми пък биха могли да бъдат облекчени с Еленино хоро. Петруниното хоро пък се грижи за щитовидната жлеза и гърлото. А ръченицата е важна за хипофизната жлеза.

По думите на Поли Паскова, когато хората се хващат за ръце и започват да танцуват в кръг, те стават по-единни. Подвиквайки, завладени от ритмите пък, успяват да се освободят от стреса и натрупаните негативни емоции.

Нашите хора и песни съдържат неповторима магия. Те въздействат върху българите по начин, по който не може дори йогата. За нас е най-здравословно да изпълняваме собственото си фолклорно творчество.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.