Хората с добро самочувствие никога не правят тези 7 неща

самочувствие

Високото самочувствие не бива да се равнява на арогантност. То трябва да най-вече увереност в собствените възможности – качество, което е ключово за успеха в кариерата, пише в статия за LinkedIn.

Истински уверените хора например никога не правят следните седем неща:

1. Не си търсят оправдания.

Ако има една черта, характерна за всички уверени хора, то тя е вярата в собствените им способности и възможности. Тези хора знаят, че животът им е в техните ръце и че контролът над него идва от самите тях, а не от външни фактори.

2. Не се отказват.

Те гледат на проблемите и провалите като на препятствия, с които трябва да се справят, а не като на непреодолими бариери пред успеха.

3. Не се нуждаят от постоянни похвали.

Познавате ли човек, който постоянно има нуждата да чува колко е велик? Уверените хора нямат подобни проблеми. Те не мислят, че успехът им зависи от одобрението на другите и знаят, че колкото и добре да се представят, винаги ще има някой, който да подлага работата им на критики.

4. Не отлагат.

Уверените хора не отлагат нещата, защото вярват в себе си и очакват действията им да ги доведат по-близо до техните крайни цели.

5. Не избягват конфликтите.

Те не гледат на конфликтите като на нещо, което трябва да се избягва на всяка цена, а като нещо, което трябва да се управлява ефективно.

6. Не си позволяват да се чувстват прекалено удобно.

Уверените хора разбират, че прекомерния комфорт води до стагнация и спиране на растежа. Когато започнат да се чувстват прекалено удобно, те подлагат границите на своите възможности на тест и продължават развитието си.

7. Нямат нужда от постоянно внимание.

Когато уверените хора получават внимание за своите постижения, те бързо прехвърлят светлината на прожекторите върху всички останали, които са им помогнали да стигнат дотам. Те не търсят одобрение или похвали, защото самочувствието им идва отвътре.

инфо: expert.bg

Вижте още:

6 въпроса, които трябва да спреш да си задаваш

Депресията – епидемията на XXI век

7 характерни неща за личностите със силна психика

2 черти на характера, които ви карат да изглеждате по-красиви

Нищо хубаво не идва без болка – 15 мисли за дните, в които ни боли

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.