Хора, които случайно намериха съкровище в дома си

съкровище

Идеята за намиране на съкровище винаги е съблазнявала ума на хората. Опитвайки се да открият скъпи прибори, накити, пари, те са предприемали опасни пътувания, водели са битки, изучавали са пещери, копаели са тунели и какво ли още не.

Въпреки това усилията им рядко са се увенчавали с успех. Все пак шансът да попаднеш на истинско съкровище е много малък.

Затова можете да си представите вълнението, почувствали хората, които съвсем случайно са се натъкнали на скъпоценности, при това в собствения си дом. Точно за три такива случая ще ви разкажем днес.

Вижте невероятните истории на тези личности, доказващи, че когато човек е роден под щастлива звезда, не е нужно да пропътува хиляди километри, за да намери късмета си.

Понякога щастието е заровено съвсем близо до нас, а ние просто трябва да го открием. Така че никога не губете надежда! Кой знае, следващите откриватели на съкровище може да сте самите вие!

Съкровището от Финикс

Когато преди три години семейство от Финикс започва домашен ремонт, изобщо не подозира как ще завърши той. При отстраняването на една от стените в жилището американците откриват сейф със сумата от 50 000 долара и 50-годишен бърбан.

Творба на Ван Гог

2

Картина на Ван Гог, наречена Залез в Монмажур, е намерена случайно на таван в норвежко жилище. В началото обитателите на дома смятат че това е фалшификат, но след като творбата е подложена на изследване, истината е разкрита. Картината се оказва на великия Ван Гог, но просто на времето не е била подписана от него.

Съкровището на музея Siebenberg House

3

През втората половина на миналия век съпрузи се сдобиват с голям имот в старата част на Йерусалим. Надявайки се, че наоколо може да е заровена някоя интересна находка, партньорите разкопават всичко възможно. Така след 18-годишно проучване най-накрая намират уникални предмети и останки, свързани с еврейската история. С тях поставят началото на музея Siebenberg House.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Смъртоносно проклятие застигнало откривателите на Летнишкото съкровище

Съкровището на Вълчан войвода затрива иманяри

Сребърно съкровище бе открито в корените на дърво в Мездра

Германче откри мумия на тавана на своята баба

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.