Черния хороскоп на древните гърци е ужасно точен! Уверете се сами!

гърци
Така нареченият черен хороскоп на древните гърци се състои от 10 „тъмни” знака, всеки от които е посветен на митично създание. Мрачната нотка в този зодиак обаче не трябва да ви плаши, защото той нашепва любопитни тайни от дълбините на вашата душа.

8 януари – 12 февруари: Кентавър

Вие сте импулсивни и дори първични натури. Водещи са страстите и емоциите, благодарение на които нерядко избухвате и реагирате по-остро от необходимото. Кентавърът е наполовина човек, наполовина кон. Именно това е причината за двойствеността на характера ви. Животинската ви природа често надделява над разума.

13 февруари – 18 март: Харпия

Злопаметни и отмъстителни – това са “тъмните” ви черти. Не познавате значението на думата “прошка”. Когато някой ви нарани, впрягате целия капацитет на високия си интелект, за да създадете коварен и изпипан план за мъст.

19 март – 24 април: Пегас

Вие сте може би най-големите добряци в елинския зодиак. Стига обаче да не бъдете поставяни в окови. Защото личната ви свобода за вас е над всичко. Не понасяте скуката и рутината, затова и връзките ви не са от най-дълготрайните.

25 април – 30 май: Цербер

Подобно на триглавото куче, пазещо изхода на подземния свят, вие сте непреклонни и нетърпими към всичко, което не се вписва в представите ви. Трудно допускате хора до себе си и сте склонни към интровертност и депресивни състояния.

31 май – 3 юли: Сатир

Вие сте сладострастниците на елинския зодиак. Поставяте плътските удоволствия над всичко, склонни сте към изневери и непостоянност в любовта. Изключително суетни сте, но зад фасадата от перфектно поддържана кожа и хубав грим криете завидно висок интелект.

4 юли – 10 август: Сирена

По примера на морските сирени в древногръцката митология, които примамват и отвличат корабокрушенците, вие владеете до съвършенство изкуството на съблазняването. Ловко манипулирате всички около себе си и нямате навика да зачитате чуждото мнение и желание.

11 август – 15 септември: Грифон

Осанката на митичния грифон съчетава в себе си образите на краля на животните (лъв) и краля на птиците (орел). Затова вие се чувствате като крале на света и често сте прекалено себични. Открити сте и не понасяте “игрички под масата”. Материалната страна почти не играе роля в живота ви.

16 септември – 22 октомври: Химера

Притежавате висок интелект и меко и фино поведение. Винаги постигате целите си, умеете да прикривате емоциите си и сте на “ти” с лъжата и лицемерието.

23 октомври – 30 ноември: Сфинкс

Определено сте човек на крайностите. Един ден сте на ръба на депресията и психическия срив, а на следващия буквално преливате от щастие. Егото ви е огромно и често изпадате в конфликтни ситуации.

1 декември – 7 януари: Минотавър

Големият ви е проблем е, че сте нерешителни. Склонни сте към депресивни състояния. Ранимата ви душа търси само и единствено любов и разбиране и страда много, когато бива разочарована.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

 

 

 

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.