Ще се сблъскате с тези трудности само ако сте наистина интелигентни

iq

Интелигентността е благословия, но може и да ви изправи пред някои доста специфични житейски трудности, пише LifeHack. Ако сте сред наистина умните хора, вероятно ще се разпознаете в следните проблеми.

1. Дребните приказки ви изтощават

Може би сте забелязали, че ви е трудно да участвате във всекидневни разговори за най-обикновени неща. Темите, които ви занимават, вероятно са по-скоро в областта на науката, изкуството, философията и т.н. – които рядко намират място в подобен разговор. Това ви кара да чувствате как си губите времето, приклещени в един задушаващ и монотонен поток от социално приемливи фрази.

2. Мислите повече, отколкото говорите

Тъй като умът ви е настроен да търси всички възможни решения на един проблем, вероятно ви трябва повече време, за да дадете мнението си по даден проблем и да направите заключение. Още повече, ако не сте напълно сигурни, че разполагате с правилния отговор или брилянтната идея, няма да говорите изобщо. Повечето хора около вас вероятно нямат представа как работи вашия мисловен процес и смятат, че сте странна птица – затворен, незаинтересован, надменен или стеснителен човек.

3. Работата ви лесно ви отегчава

Непрестанната ви нужда от нови предизвикателства, идеи и проекти може да превърне някога вълнуващата работа в обикновена и досадна – след като изразходите всички възможни творчески подходи. Това може да се превърне във всекидневна борба да завършвате задачите си. И като допълнение, в повечето случаи шефът ви не може да прояви съчувствие към вашите копнежи и просто иска работата да се свърши.

4. Трудно се влюбвате

Може би сте малко по-взискателни в любовта от повечето хора. Тъй като като цяло сте по-предпазливи, често могат да ви сметнат за студени и капризни. Освен това на моменти ви липсва спонтанност, което може да накара отсрещната страна да изгуби интерес.

инфо: expert.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.