Защо загубата на приятел боли толкова

приятели

На всеки един човек му се е случвало да загуби приятел или да се раздели с половинката си. Загубата на приятел според много хора е много по-болезнена. Повечето от нас са създали най-истинските си приятелства в детството си. С тези хора сме прекарали и голяма част от живота си, преживели сме много неща. Ето няколко причини, защо загубата на приятел боли повече от раздяла с половинката.

Гаждето е заменимо, приятелите – трудно

Винаги можем да си намерим нова половинка, може би в началото няма да изпитваме същите чувства, но това е нещо, което е преодолимо. Приятел се намира трудно, много дори. Не е лесно да намерим човек, с когото да споделяме едни и същи интереси. В днешно време дори е трудно да намерите истински приятел и да се сближите за кратък период от време. При загубата на един такъв, с когото сте градили приятелството си години, няма как да не е тежко.

Разочарованието от приятел

Когато става въпрос за някаква сериозна причина, поради която с този човек вече не сте близки, болката е доста по-голяма. Да си предаден от близък човек е най-силната и трудно преодолима болка. Това влияе зле на психиката ни и определено ще ви е нужно време да се справите с този стрес. Разочарованието от приятел остава за цял живот. Когато се чувствате предадени от близък приятел, осъзнавате, че години наред сте вярвали и сте давали всичко на човек, който е захвърлил всичко. Някои хора дори изпадат в депресия заради загубата на приятел.

Носталгия по загубеното

Няма как след загубата на приятел да не ви липсват дадени моменти, забавни истории и приключения, които сте изживели заедно. Колкото и да не ви се иска, те ви преследват дълго време и понякога ги асоциирате дори с места, песни или общи приятели. Загубата на приятел наистина е тежко изпитание и ако мислите, че причината, поради която сте се разделили не е била достатъчно сериозна, потърсете човека и се опитайте да заздравите отношенията си.

инфо: actualno.com

Вижте още:

Защо трием приятели във Facebook

Ако смятате, че останалите хората имат повече приятели от вас, вероятно грешите

10 причини защо приятелите ни намаляват с годините

Разпознайте ги: Половината ви приятели не са ви приятели!

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.