10 зловещи призрачни истории от известни круизни кораби

кораб

Круизните кораби не веднъж са предпочитани от филмовите режисьори като отправна точка за развиването на ужасяваща призрачна история. Какви са действителните тайни, които крият наглед приятните плавателни съдове и какво се случва, когато корабите отидат в открито море? Вижте в нашите 10 зловещи призрачни истории, идващи от известни круизни кораби.

1. Непознатата в гардероба

През горещия август на 2005 година един мъж и синът му решават да отидат на почивка на борда на гръцкия лайнер Thomson Destiny. Шокиращото в историята идва, когато мъжът се събудил в шест часа сутринта, заварвайки ужасяваща сянка в каютата си. Скърцащ звук го буди от съня му, а след като отваря очите си, той забелязва широко отворените врати на гардероба му. Той седнал на леглото си и видял ясно призрака до него. В следващата секунда се чува писък и духът, описан като жена с дълга до раменете руса коса в униформа, се хвърля и изчезва в гардероба.

2. Спасени от молитва

През април една двойка решава да плава на Carnival Conquest. Точно когато били на път да правят любов в приятната си каюта обаче, двамата чуват многократното отваряне и затваряне на вратите на салона. В тъмнината пред двамата влюбени се изправила сенчеста човешка фигура, облечена като стюард. Ужасен, мъжът бавно попитал приятелката си дали и тя вижда същото като него, но в отговор тя рязко светнала лампите и привидението за секунди изчезнало.

За да се справят с проблема, те решили да се помолят. Въпреки че до края на почивката им не били притеснявани отново, двамата в последствие ще разберат, че и други хора в същата зала имали подобни настръхващи преживявания…

3. Време за тръгване

Историята се случва в последния ден от невероятното пътуване на майка и дъщеря, отседнали на борда на бляскавият кораб Brilliance of the Seas. В шест часа сутринта, майката се събудила и видяла 15-годишната си дъщеря да стои в средата на стаята. Тя извикала дъщеря си, опитвайки се да разбере какво прави, но необичайно чула отговора ѝ да идва от дивана. Тъй като била все още сънена, жената не обърнала внимание на иначе зловещото събитие.

Час по-късно двете вече се приготвяли да си тръгват и на излизане телевизорът изведнъж се включил от само себе си, въпреки че дистанционното било на леглото и изведнъж из стаята се разнесла отвратителна миризма. В същата секунда те чули в съседство как двама от членовете на персонала се опитват да отворят вратата на склада. „Сякаш някой дърпа вратата от вътрешната страна“ , казал единият. На майката не ѝ трябвали повече доказателства, за да хване дъщеря си и бързо да я изведе от призрачното място.

4. Успокояващо докосване

Други круизни пътници също направили грешката да се качат на борда на Carnival Conquest, сблъсквайки се с привидно приятелски дух в кабина номер 2465. Един ден мъжът отишъл да вечеря сам, защото жена му не се чувствала добре. Изненадал се, когато се върнал, защото съпругата му го посрещнала с въпрос дали след излизането му се връщал отново в кабината. Още повече се шокирал обаче, когато тя обяснила, че някой я докоснал по крака, за да се събуди, но тя не обърнала внимание на случилото се.

Седмици след пътуването мъжът и съпругата му присъствали на сеанс, по време на който водачът на групата попитал двойката дали наскоро са били на круиз и дали нещо странно се случило по време на плаването. След като споделили за лекото докосване, той им казал, че душата на леля ѝ, която преди две години починала в кабина номер 2463, броди на борда на кораба. Шокирана, жената попитала защо духът единствено я докоснал, а той спокойно ѝ отвърнал, че призракът просто се е опитвал да я утеши.

5. Дамата в бяло

Има безброй легенди за Дамата в бяло – призрачната фигура, за която се твърди, че обитава замъци, скали и дори круизни лайнери. На известния Queen Mary тя някога била млада и красива жена, която не веднъж танцувала в прекрасния салон на кораба.

Morkadis

Свидетели твърдят, че Дамата в бяло се виждала обикновено около три часа сутринта все още да танцува в района на салона. Един пътник описва призрака ѝ като красива млада дама в бяла или почти бяла, вечерна рокля.

6. Зловещият комплимент

Часът е около пет следобед, а главните участници в историята са отново мъж и жена в Carnival Conquest, отседнали този път в кабина номер 6412. Точно когато се приготвяла за вечеря и поставяла последни щрихи на вида си пред огледалото, жената внезапно чула нещо странно. Смразяващ мъжки глас ѝ прошепнал: „Изглеждаш прекрасно тази вечер“. Обръщайки се, за да благодари на съпруга си, тя с изненада видяла, че той е застанал на балкона, а вратата към него била плътно затворена.

Объркана, жената продължила да се приготвя, докато не чула комплимента отново и уплашена до смърт изтичала до съпруга си. Зловещият инцидент се случил точно час след като било обявено, че един от гостите на круизния кораб изгубил живота си, падайки зад борда.

7. Отровата

Една съдбоносна вечер, след като приключила смяната на Уилям Ерик Старк, един от служителите на Mery, той и колегите му решили да се позабавляват малко на палубата на кораба. За нещастие обаче Старк посегнал към бутилка джин, която всъщност била пълна с тетрахлорид – силна почистваща течност. Без да разбере той дори добавил лимонов сок към напитката си и започнал да пие, докато през смях не открил грешката си и извикал на приятелите си. За нещастие обаче минути по-късно Уилям Старк се почувствал много зле и четири дена след случилото се той починал.

Днес гости на палубата на кораба съобщават, че са се сблъсквали с духа му, бродещ в близост до капитанската каюта. Един член на екипажа дори споделя, че в няколко хладни вечери чувал звуци на давещ се човек, въпреки че нямало никого наоколо. Хората вярват, че ужасяващият звук идва точно от призрака на Старк.

8. Блондинката

The Dawn е друг лайнер, който застава в центъра на редица страшни паранормални преживявания. Духът на жена, описана като късокоса блондинка, бил засичан на борда от няколко различни очевидци. Мнозина вярват, че призракът е на нюйоркчанката Минди Джордан, починала на борда на кораба след ужасен инцидент през 2008 година.

Една вечер гости на круизния кораб, отседнали в стаи 10626 и 10628, се събудили поради стряскащо движение на леглото. Първоначалната им мисъл била, че просто половинката им се размърдала в съня си, но внезапно осъзнали, че движението всъщност е под леглото. Когато с шок отворили очите си, видели блондинката да стои на края на спалнята.

9. Приятели завинаги

Джаклин Торин и приятелката ѝ Сара са духове на две малки момиченца на възраст между пет и осем, за които се твърди, че се удавили в басейна на втора класа на борда на Queen Mary през 40-те години на миналия век или по-рано. Когато служителите от екипажа на кораба чуели песни, смях или кикот, те били наясно, че това бил духът на Джаки, която обичала да си играе с пътниците, на които се натъквала.

За да докаже това, паранормален следовател записал тези страховити явления и дори открил, че духът на Сара постоянно се опитвал да предпази Джаки, която била по-темпераментната от двете. Случвало се дори Сара да удари шамар на посетителите, които идвали в района на басейна късно през нощта.

10. Стая В340

В края на поредицата ни от зловещи преживявания ще ви разкажем за едно място, в което на никого не му е позволено да отсяда, а и никой пътник не желае да го направи. Историята започва, когато каюта В340 в Queen Mary се превръща в местопрестъпление на жестоко убийство. Поради множеството призрачни случки през годините много гости поискали да бъдат настанени другаде.

Един пътник обаче решава да прекара нощта на зловещото място, превръщайки се в последния гост на тази стая. Първоначалната заплаха, която чува той, била от яростен глас, казващ му да излезе, последван от многократно премигване на лампата. Кошмарът продължил с непрекъснатото включване и изключване на кранчето и зловещото рязко издърпване на завивките му.

Днес каюта B340 е забранено да бъде предлагана на гостите, а персоналът е запечатал плътно вратата, водеща към ужасяващото място.

инфо: 10te.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.