10 места, които ще оцелеят след края на света

края на човечеството

Изследователят на теориите на конспирацията Матю Джийн-Марк Джоусеф Родриг твърди, че е открил точната дата на края на света в Библията. В „Откровението на Йоан“, Матю е открил пасаж, който казва кога с живота на нашата планета ще бъде свършено.

„И даде му се да говори с устата си горделиво и богохулно; даде му се власт да действува четиридесет и два месеца“, се казва в глава 13:5.

В тази част от светото писание откривателят вижда скрито послание на числото на звяра и след изчисления, получената дата за край на света е… 24 юни 2018 година.

До този момент краят на света се е отлагал няколко пъти. Земята така и не се сблъска с планетата Нибиру през октомври, както се очакваше. Маите също не успяха да предскажат свършека на Земята, както и теориите за сблъсъци с астероиди до този момент не се оказаха истина.

Все пак, ако сте любители на конспирацията и вярвате, че този път краят наистина е близо, сега е моментът да си вземете дълга отпуска и да видите максимално много кътчета от света, който според Матю ще изчезне след няколко месеца.

Вестник „Daily Telegraph“ пък състави изключително полезен списък с 10 места, които ще оцелеят след края на света. За съжаление нито едно от тях не е на територията на България, но отсега имате време да набележите точната дестинация и да запазите билет за там…

1. Бугараш, Франция

Малкото френско градче със 176 жители, скрито в Пиренеите, през последните месеци получи световна популярност заради твърденията, че ще бъде единственото оцеляло място след края на света. Причините остават доста неясни. Според движението “Наука за новата ера”, то представлява “гараж за извънземните”, където те очакват деня, в който ще напуснат Земята, вземайки със себе си известен брой късметлии от човешкия род. Точно така. В опит да избягнат потопа – но не от вода, а от откачалки от цял свят – мастните власти забраниха достъпа до планината, както и прелитането на частни самолети.

2. Шириндже, Турция

Твърди се, че ако се намирате в иначе съвсем незабележимото селце в Турция, ще преживеете апокалипсиса. Шириндже се счита за недосегаемо, защото е родно място на гръцката богиня Артемида, а също така е мястото, където майката на Исус се възнесла към небето. Не много убедително доказателство, но достатъчно да окуражи местните хотелиери да вдигнат цените си цели двайсет пъти за месец декември.

3. Шахтата Келведон

По време на Студената война, шахтата Келведон в Есекс, построена под незабележимо бунгало е трябвало да предпази хората от ядрен армагедон. Забавна табела на бунгалото гласи: “Секретен ядрен бункер”. Подземният бункер се намира на цели 38 метра под земята и има място за 600 души зад бронирани врати.

4. Правителствените военни стаи

Това е подземен комплекс, който е приютявал Британския команден център по време на Втората световна война. Има предпазен петслоен обръч от бетон. Днес всеки петък тук са разрешени посещенията. Случайно или не – 21-ви се пада петък.

Morkadis

5. Пещерата Крубера, Грузия

С дълбочина от 2 191 метра, Крубера, позната още като Вороня – е най-дълбоката пещера в света. Тя бе открита през 1960 г. и е единствената позната пещера с дълбочина над 2000 метра. Какво може да ви навреди на такава дълбочина? За съжаление не се препоръчва за аматьори.

6. Катакомбите на Париж

Струва ли си да оцелявате, ако ще трябва да го направите в тази гнусна бърлога? Този подземен град е приютил останките на 6 милиона души, а тунелите и залите му са с дължина 280 километра. Подобни катакомби има и в Рим и Палермо.

7. Боливийското плато

Ако цивилизацията ще загине от катастрофални климатични изменения, топене на ледовете и повишаване на нивото на световния океан, трябва да потърсите място, неуязвимо от наводнения. Хималаите също стават, макар че е малко студено там. По-добър вариант са боливийското плато, най-високите плата след Тибет. То се простира на 3,750 метра височина, а следапокалиптичната ви храна сама ще долита във вида на фламинго.

8. Грийнбриър, Вирджиния

През 1950 г. правителството на САЩ е построило подземно убежище под “Грийнбриър”, хотел в Западна Вирджиния. Било е направено с цел да приюти правителството в случай на ядрена заплаха. Бункерът обаче никога не е бил използван, с изключение на гостите на хотела, които са свободни да го разглеждат.

9. Тунелите Дракелоу, Уорчестър

Тези тунели се намират под парка Кингсфърд Каунти. Те се простират на 3,5 мили и навремето са помещавали цели общежития, складове, работилници, електрическо оборудване, тоалетни, офиси, а също така и оборудвано студио за ВВС. Обектът е закрит през деветдесетте и сега също е посещаван от туристи.

10. Африка

Ако се стигне до “Утрешния ден” тази седмица (има се предвид цунами, земетресения или разпукване на земната кора), няма по-сигурен континент от Африка. Тя има най-малко земни разломи и почти няма вулкани. Ще трябва да изберете малко по-голяма височина, така че изберете Лесото или Етиопските планини.

инфо: 10te.bg

Вижте още:

Стивън Хокинг прогнозира края на света

Тайните архиви на Ватикана предсказват края на света

Ръкописът „Войните“ – древно предсказание за края на света

Физици разкриват кога може да дойде края на света

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.