10 неизяснени явления, които дори науката не може да обясни

Изследователи и учени по света разгадават мистерии от всякакъв тип благодарение на многобройни анализи, проучвания, хипотези, астрономически разузнавания и т.н. Все пак, има неща, които все още никой не е разгадал и обяснил, и дори науката не може да даде отговор на тези 10 неизяснени явления.

1. Живот след смъртта

Несъмнено сте чували поне една истинска история на човек, който се е погледнал отгоре. На операционната маса лекарите се борят за живота му, дори когато апаратът показва смъртта. За този човек се казва, че е имало момент, в който се е превърнал в дух, гледайки безжизненото си тяло отгоре. След това, отгоре, някакъв глас му казва, че още не е дошло неговото време и той се връща към живота. Тези истории стават все по-чести и все повече се питаме има ли живот след смъртта?

2. Свръхестествени сили

Има хора, които твърдят, че чуват, виждат или някой им казва бъдещето. Дали това е въпрос на психика, или наистина има нещо повече. Този въпрос е оспорван, особено когато способностите на тези хора помагат в разрешаването на полицейски случаи.

3. Интуиция

Или чувството, че това вече се е случвало, че знаете нещо, което уж ви се казва или показва за първи път. Чувството, че вече сте видели това, което идва в бъдеще. Наречете го и шесто чувство – мнозина са го изпитвали, може и вие също. Въпросът е какво точно е това?

4. Призраци

Сблъсквали сме се с редица снимки, истории и друг вид доказателства за тяхното съществуване. Безспорно са една от най-обсъжданите теми и едва ли може да убедите човек, който е виждал призрак, в противното.

5. Кълбовидни мълнии

Както знаем, мълниите обикновено са зигзагообразни ивици, но съществуват сведения за такива с формата на кълбо. Никой не може да обясни това явление и до днес.

6. НЛО

Или неидентифициран летящ обект. Някои такива са метеорити, атмосферни балони, самолети или други обясними неща. Има обаче случаи, в които очевидци се кълнат, че са видели НЛО, което не е от нашия свят.

7. Земноводни, обвити в скална маса

През 1821 година е открито парче от скала, в което имало гущер. След като учени са разрушили скалната маса около него, животното е скочило и избягало, оставяйки следи след себе си. След време са открити още земноводни, като всички оживяват. Как може организъм да бъде заклещен в скала и да се съживи, след като тя бъде премахната?

8. Хм

Това е звук, който някои хора чуват, а други не. Популярен е в Ню Мексико и в някои области около Америка. Абсолютно необяснимо явление. Учените не могат да разберат откъде и защо се чува, и по-важното – защо само някои хора чуват този звук.

9. Голямата стъпка

Толкова много филми, легенди и разкази се носят за това същество. Така и няма отговор на въпроса дали Голямата стъпка съществува или е само мит. Истината не е нито доказана, нито опровергана.

10. Връзката между тялото и ума

Или така наречения плацебо ефект, при който хората вярват, че са лекувани и се възстановяват от някаква болест, когато истината е, че не са приемали никакви медикаменти. Това е истински феномен в медицината и в психологията – как умът дава сигнали на тялото да се излекува, когато съответната болест не се третира по никакъв начин.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Загадъчни артефакти, открити по света, които никой не може да обясни

5 основни неща, които науката не може да обясни

10 загадки за живота, които никой не може да обясни

5 невероятни открития, които науката не може да обясни

Биологични загадки, които все още никой не може да обясни

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donete] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.