10 снимки, доказващи съществуването на „Скритите хора” в Исландия

Сред вулкани, ледници и гейзери заедно съжителстват хора, елфи, джуджета и великани. Въпреки различията, си те се разбират и почитат. Така е не само в приказките, а и днес.

Исландия е толерантна към всички същества, независимо дали са митологични или лирически. Наричат ги „Скритите хора”. Според старите вярвания, хората са сътворени от боговете, използвайки две парчета дърво. А другите „човеци“, които наричаме „скрити хора“, са създадени заедно със света, но не от боговете.

Например джуджетата са се зародили от единия крак на великан, а троловете, преди да станат великани, са били същества като всички останали, просто живеещи в камъните. Те са техният дом, а боговете ги проклинат да се вкаменяват, ако ги огрее слънце, за да не навлизат в света на хората.

Много известна история за исландските скрити хора е построяването на пътя в Южна Исландия между Рейкявик и Акранес. Когато този път е проектиран и започва строителството му, всички машини спрели изненадващо. Нямало никаква видна причина тези машини да не работят. Тогава викнали медиум, който казал, че скритите хора не са събрали реколтата си и няма да допуснат строежа да мине през техните поселища.

Въпреки огромната инвестиция, проектът е спрян и изместен, така че да не минава през нивите на елфите. Това оскъпило многократно изграждането, но никой от управляващите не протестирал.

Скритите хора живеят в паралелни светове, идентични на нашия. Те имат свои църкви и обичаи. Освен легендите и приказките, които се разказват от уста на уста, в Исландия има и издадени книги, в които има съвети как да се държим при среща с елфи, джуджета и гномове.

В ледената страна има и официално дружество за общуване със скритите хора, дори има и един граждански брак между жена и елф.

Едно от нещата, в които вярват хората в Исландия, е, че, когато ходят на излет, храната не трябва да оставя без надзор, в противен случай тя изчезва. Вярва се, че елфите я взимат.

Ако сте от хората, които винаги търсят доказателства, преди да приемат някоя теза за истина, там бихте могли да ги откриете. Едно от тях са известните каменни пирамиди, с които е отрупана цялата територия на Исландия. Там са от стотици години. Срещат се навсякъде и никой не може да каже с точност, кой и кога ги е наредил. Едно от обясненията за появата им е, че това е специфично поле, на което е имало битка и всъщност това са душите на убитите елфи.

Примерът за строежа на пътя, който е бил преустановен, е предупреждение за това, че, ако нещо е невидимо, не означава, че не съществува. Във фолклора по този начин са представени истини, които нямат нищо общо с митологията. Смята се, че ставаш по-добър, ако успяваш да се съобразяваш с живота на невидимите хора.

Днес ще ви представим 10 снимки, доказващи съществуването на тези мистични същества в Исландия.

1. Внезапното спиране на машините при започването на строежа на пътя между Рейкявик и Акранес

2

2. Домът на „Скритите хора” построен от самите тях

3

Morkadis

3. Елф, който не е успял да се скрие на време от слънцето

4

4. Цветни шарени къщурки, които са построени от исландците за някой от изгубените „скрити хора”

5

5. Навсякъде сред зелените поля има построени домове, които очакват своите обитатели

6

6. Каменни пирамиди, в които живеят душите на елфите

7

7. Освен камъкът, другият най-срещан дом на „скритите хора” са дърветата

8

8. Още един вкаменен елф, който ни разкрива ясно изразени черти на своето лице

2

9. Друго поле от енергийни, каменни пирамиди

9

10. Скала, обитавана и служела за дом и скривалище на джуджетата

10

инфо: 10te.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.