Скелети на хобити доказаха, че те не са измислени същества

хобит

Хобитите не са измислени приказни приказни създания, а наистина са съществували. Тази теория се доказа от наскоро открити скелети в Индонезия на трима хобити, живели преди 700 хиляди години.

Останките са един възрастен и две деца, а учените смятат, че те са от вида Флоренски човек – предшественик на Хомо Сапиенс. Те могат да бъдат оприличени на хобити заради ниския си ръст.

Една от научните теории твърди, че предците на хобитите са били по-високи и ръстът им е наподобявал на този на съвременния човек, но по причини, неизвестни засега на науката, височината им е започнала да намалява.

Процесът е започнал, след като те са се заселили на индонезийския остров Флорес приблизително преди един милион години.

В теориите се казва и че на същия индонезийски остров са се заселили и първите хора от вида Homo Erectus, които също са били по-ниски от предшествениците си заради ограничените ресурси на острова.

Останките на хобитите показват, че ръстът им е намалял и с много по-бързи темпове, отколкото бе известно на науката до сега.

Находката показва, че Homo Erectus е щял да достигне размерите на хобит след около 300 години.

През 2003 година именно на индонезийския остров Флорес бяха намерени кости на загадъчен хуманоид с миниатюрни размери, който учените нарекоха Флоренският човек или Homo floresiensis.

Все още обаче между палеонтолозите се водят спорове дали трябва да се обособява като отделен биологичен вид.

За хобитите се предполага, че са населявали остров Флорес в продължение на 100 хиляди години. Те са изчезнали от Земята преди около 15-18 хиляди години.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.