10 странни случая на човешко избухване в пламъци

Изненадващото запалване на човек е изключително явление, при което индивидът избухва в пламъци без никаква намеса. В случая говорим за химическа реакция в тялото човек. В следващите редове ще откриете 10 истории на хора, преживели ужаса на спонтанно запалване.

Пожарникарят

a1Пожарникарят Джордж Мот от Ню Йорк гледа „The Twilight Zone“ с приятел и възкликва „Нищо толкова странно не се случва на мен. Иска ми се да ми се случва.“ Когато синът му идва на гости след няколко дни, открива прозорците на къщата опушени, а дръжката на вратата топла. Влиза вътре и открива баща си в леглото, станал на пепел. Единственото, което е останало от него, е черепът (смален до неузнаваемост) и едно ребро. Всичко друго в стаята е изгоряло. Въпреки сериозното разследване, така и не са открити доказателства за умишлено запалване или самоубийство.

Ирландецът

През 2010 г. 76-годишният Майкъл Фаерти е открит изгорял в дома си в Ирландия. Съседите се събуждат от алармата за дим, която пищи от дома на Фаерти. Трупът му е открит в легнало състояние близо до камината. Но единствените поражения от огън са локализирани върху останките му, под тях и над тях по тавана. Огънят не се е разпрострял никъде другаде. Не са открити и никакви запалителни течности. Според разследващите камината няма нищо общо с инцидента. След аутопсията става ясно, че този случай най-вероятно спада към хрониката за хората, спонтанно самозапалили се.

Старицата

а2През 1951 г. прислужницата на Мери Рийзър идва на работа, но усеща, че дръжката на входната врата е гореща и не може да се пипне. С помощта на съседи успява да отвори вратата, за да открие прахта на г-жа Рийзър. Единствените останали части от старата жена са гръбначният ѝ стълб, левият ѝ крак и черепът ѝ, който е смален до размера на чаена чаша. Разследването показва, че въпреки изгорялото тяло, нищо друго в къщата не е засегнато от огъня. Извикани са експерти от ФБР и те са убедени, че тялото на Мери Рийзър се е самозапалило, като дрехите и подкожните мазнини са подействали като масло и са спомогнали за унищожителния огън. Смъртта на г-жа Рийзър и до днес остава мистерия.

Бебето

Тригодишното индийче Рахул е последната известна жертва на феномена на спонтанно човешко самозапалване. Майка му споделя, че бебето показва симптоми още на 9-тия ден след раждането си. „Имаше пламък върху коремчето и дясното коляно. Съпругът ми го покри с кърпа и загаси огъня. Много се изплаших.“, споделя майката. Огнените атаки се случват още три пъти, след които Рахул е вкаран в болница за серия изследвания. Всички резултати са в нормата. Естествено, появяват се съмнения за родителска небрежност и дори домашно насилие, но доказателства не са открити. Разследването по случая още продължава.

Инвалидът

78-годишният Ким Сик Йонг е инвалид почти през целия си живот и е прикован към инвалидна количка. Един ден негов съсед му отива на гости и открива Ким обвит в син пламък, излизащ от коремната му област. Съседът се обажда за помощ, но когато полицията и лекарите идват, от Ким е останала само пепел. Единствено краката му са незасегнати от огъня. Странното е, че завесите и мебелите, които са в близост, не са обгорени, въпреки изключителната горещина.

 

Рицарят

Това е първото записано споменаване на феномена на спонтанно човешко самозапалване в историята. Италианският рицар Полонус Ворситус, живял през 15 в. в Милано, изпил две кани тежко вино. Започнало да му се върти свят, а не след дълго рицарят започнал да повръща огън, който изгорил цялото му тяло. Около него имало много хора, но никой друг не бил засегнат от пламъците.

Аристократката

Morkadis

а3През 1731 г. контеса Корнелия Ди Банди се оттегля в покоите си, за да поспи. На сутринта не се появява за закуска и прислужницата ѝ отива да я повика. Открива само пепелта ѝ, както и двата ѝ крака и три пръста от ръцете ѝ. Любопитното е, че свещите, намиращи се в същата стая, са открити без нито грам восък – само голи фитили. По мебелите и вратата има много размазан восък. Както и в другите случаи, огънят е концентриран само в тялото на жертвата и дори леглото, в което е лежала, не е засегнато.

Продавачът

Смята се, че амбулантният търговец Джак Ейнджъл е оцелял след случай на спонтанно човешко самозапалване. През 1974 г. Джак заспива в караваната си в Джорджия. Спи няколко дни и когато се събужда, гърбът и едната му ръка са в пламъци. Оглежда се, но не вижда другаде огън, дори по дрехите, с които е облечен. Ужасен, той напуска караваната и отива в хотел наблизо, където припада. Събужда се в болница, а лекарите му заявяват, че пламъците са тръгнали от собственото му рамо.

Жената на рибаря

Грейс Пет, съпруга на собственик на рибарски магазин, се събужда една нощ и слиза в кухнята, за да попуши малко от любимата си лула. Ориентира се в тъмното с помощта на свещ. По-рано вечерта Грейс е празнувала завръщането на детето ѝ от Гибралтар и е погълнала голямо количество джин. На сутринта дъщеря ѝ открива останките ѝ. Главата ѝ е цяла, но тялото ѝ е само пепел. Не е открит огън, който да е причинил смъртта на жената, свещта е изгоряла докрай, а дрехите на жертвата са незасегнати от пламъците.

инфо: http://div.bg/

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.