11 мистериозни обекта, заснети на Марс

Марс може би е единствената планета в Слънчевата система, подходяща за колонизация. И за да се подготвим за такова бъдеще, би било хубаво да се знае предварително „кой“ можем да срещнем там. Huffington Post е събрал най-невероятните и мистериозни обекти, открити и заснети на повърхността от марсоходите на Червената планета.

1. Човешко лице

4

Този обект се нарича и „Maрсиански Сфинкс“. В този си вид е заснет от автоматичната станция на НАСА «Викинг-1″ през 1976 г.

5

2. Вкаменената игуана

 7

Ровърът Curiosity е заснел в кадър това „животно“ през януари 2013 г., но може би щеше да остане незабелязано, ако не бяха внимателни блогъри.

3. Пръст

8

Една година по-рано, през 2012 г., Curiosity фотографира нещо, което изглежда като човешки с пръст. Дори ясно могат да се видят очертанията на нокътя.

4. Снежен човек

1

Тази снимка е направена от ровъра Spirit през 2007 година. Някои ясно виждат женска фигура.

5. Mарсиански плъх

Morkadis

2

Друг представител на „богатата дива природа“ на Марс е заснел Curiosity през 2013 година.

6. Бедрена кост

3

Удивително е колко много „човешки останки“ забелязват на снимките от Марс блогъри ентусиасти!

7. Череп

4

Блогърите веднага си напомниха, че още през 2006 г. Spirit е заснел обекта, много подобен на човешки череп. И защо само НАСА и всички други учени упорито повтарят че това е камък?

8. Изчезналата поничка

5

А през януари 2014 г. Opportunity подхвърли истинска загадка. Той прави две снимки на едно и също места, и на втората внезапно се появи нещо подобно на поничка.

9. Каска или шапка

6

Какви причудливи скали има на Марс, нали? Снимка на Curiosity от 2013 г.

10. Дръжка на врата

7

Гледайки тази снимка на Curiosity 2013 г., можете да си представите, че е всичко друго, но не и необикновен камък.

11. Maрсианско цвете

8

Заснето от Curiosity през 2012 година. Учените все още не са представили ясни обяснения какво би могло да бъде това , въпреки че 100% са сигурни, че обектът не е биологичен.

инфо: nepoznato.energetika-bg.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.