11 странни неща, които се считат за секси в някои държави

Красотата е субективна – това, което се харесва на едни може да е грозно за други. Трудно е обаче да повярваме, че тези 11 неща се считат за секси в някои части на света:

Криви зъби

1

На Запад всички искат да имат бели и равни зъби. В Япония обаче има мода, наречена yaeba. Някои салони продават изкуствени криви зъби, които струват по 400 долара.

Изкуствено удължена шия

2

В Мианмир, Северен Тайланд, има обичай от детска възраст жените да слагат обръчи около шията си, за да я удължат. Всъщност тези обръчи не удължават шията, а избутват надолу раменете.

Татуировки по лицето

9

Някои племена в Ноза Зеландия си правят татуировки по лицето. Мъжете от висши класи си ги правят, когато прекрачат границата между детство и мъжество.

Деформация на краката

1

Според китайците, тези крака приличат на лотуси. Тази процедура се е правела през 10-и и 11-век. За последно се е правела през 40-те години и днес някои възрастни китайки все още имат такива крака. Това се е правело от жени от висша класа, на които не им се е налагало да работят.

Пръстите на краката се чупят, когато момиченцето е на 2 години и след това се стягат в стягаща обувка, която трябва да деформира крака завинаги.

Белези

Morkadis

2

Прави се от мъже и жени в Етиопия. Телата се разрязват и се натриват със сокове на растения. Това води до възпаление и оставя белези.

Наднормено тегло

3

В Мавритания, Африка, харесват дебели жени. Много дебели жени. Родителите хранят момиченцата си с по 16 000 калории на ден, за да се закръглят.

Бинтове след хирургия

4

Знаете ли, че Иран е столицата на операциите на нос в света. Тук се извършват най-много ринопластики. Дори бедните хора спестяват, за да могат да си позволят такава. Да си направиш операция е символ на социален статут и за това иранките се разхождат с гордост с бинтовете след хирургията, което предизвиква повсеместно възхищение.

Гяру

8

Това е модна тенденция в Япония. Младите японки носят ярки цветове, бижута и всякакви ексцентрични неща, до които се докоснат. Нещо като розов женски пънк. Модата започва от 70-те години, когато Япония започва да усеща западното влияние.

Разтегнати уши

5

Прави се в северна Кения, от племената Мааси. Колкото по-голяма дупка се постигне на ухото, толкова по-добре.

Разтегнати устни

3

Същото като с ухото, само че се разтяга устната. Прави се от някои племена в южна Етиопия.

Бледа кожа

6

В много райони на Азия бялата кожа е издигната в култ. Индустрията, предлагаща мазила за избелване има милиарди долари оборот, въпреки че много от продуктите са свързани със здравословни проблеми като нарушена функция на бъбреците и др.

инфо: profit.bg

Вижте още:

УЖАСЪТ НА ЛОТОСОВИТЕ КРАКА, ИЛИ ЖЕРТВИТЕ НА „КРАСОТАТА“ В ДРЕВЕН КИТАЙ

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Анонимен 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.