3 мощни билки при проблеми с пикочния мехур

червена боровинкаД-р Кенет Уолинър:

Става дума за една от неприятните истини за проблемите с пикочния мехур… Ако страдате от такъв проблем, вероятно ще се появи и друг. А повечето жени страдат от проблеми с пикочния мехур или с пикочните пътища в даден момент от живота си.

Тези проблеми често включват инконтиненция, което прави тези проблеми както обезсърчаващи, така и неприятни.

Доста от проблемите с пикочния мехур и пикочните пътища се причиняват от бактерии – особено от Е.коли. Ако успеете да не позволите на бактериите да се настанят като у дома си, имате добър шанс да избегнете (или да сложите край на) проблема. Именно за това искам да говоря днес.

Важна причина жените да страдат от повече проблеми с пикочния мехур и пикочните пътища от мъжете е фактът, че пикочните пътища на жените са по-отворени от тези при мъжете. Така че е по-лесно за бактериите да проникват… и впоследствие да достигнат до пикочния мехур.

Най-добрата ви защита от проблеми с пикочния мехур включва три стъпки:

– убиването на които бактерии можете;

– непозволяването те да се „прилепят” към стените на пикочните пътища (и на пикочния мехур) – наричано антиприкрепване;

– и изхвърлянето им от тялото.

Изхвърлянето е лесно. Просто пийте достатъчно течности. Но това действа само ако бактериите не могат да се захванат за стените на пикочните пътища. (Което разбира се те не могат да направят, ако са мъртви.)

За щастие, има билки, които затрудняват бактериите да се прикрепват към стените на пикочните пътища (и на пикочния мехур) като също така убиват много от тях.

Червените боровинки са най-добри в битката с бактериите.

Сокът от червени боровинки често се използва при проблеми с уринарния тракт и пикочния мехур, защото спомага и за прочистването на организма. Но това промиване си има цена. Тъй като червените боровинки са изключително кисели, в повечето сокове от червени боровинки се добавя много захар. А това не е полезно за здравето.

Ето защо аз не препоръчвам сок от червени боровинки. Можете да извлечете същите ползи като взимате концентрат от червени боровинки с друга течност – като вода или зелен чай.

Червените боровинки са една от няколкото билки, които препоръчвам за здравето на пикочния мехур/пикочните пътища. И тя е една от много малкото, които ви помагат да отблъсквате трайното настаняване на бактериите в пикочните ви пътища.

Morkadis

Червените боровинки са заредени с антиоксиданти. Един вид антиоксиданти – наречени проантоцианидини – доказано блокира способността на бактериите да се настанят трайно в пикочните пътища. Това е една от причините червените боровинки да са толкова ефикасни за много жени.

Червените боровинки имат мощно антимикробно действие. Което просто означава, че те убиват бактериите. Ето защо червените боровинки са добро начало. Но те не са единствената билка с такива свойства.

Друга билка с забележително антимикробно действие е хвойната.

Днес хвойната може би е най-известна като аромат на свещи и като един от овкусителите на джина. Но тази билка има дълга история в билкарството.

Хвойната има мощни антимикробни свойства. Тя също така има анти-адхезивни (противодействащи прикрепването) свойства. Освен това тя увеличава обема на урината. С други думи, тя има прочистващо действие.

Прочистващото действие на хвойната стимулира преминаването на повече течности през пикочните пътища. Това се съчетава добре със способността й да убива някои бактерии и да не позволява на други да се захващат за стените на пикочните пътища.

При положение, че пиете достатъчно течности, хвойната може да помогне за изхвърлянето от организма на проникналите в него бактерии. А това означава по-малко страдание.

И накрая, uva ursi също има антимикробни свойства

Мечото грозде е билка, използвана много отдавна от коренното население на Америка. Съвременните изследвания показват, че тялото е способно да преобразува веществата в това растение в силно антимикробно съединение.

Uva ursi също помага за непозволяването на бактериите да се настанят трайно в пикочните пътища. Ето защо, билката има много сходни свойства с червените боровинки. Тя има такава добра репутация, че Немската агенция за оценяване на билките е одобрила употребата й за здравето на пикочните пътища.

И трите билки подобряват защитата на тялото срещу бактериите в пикочния мехур и пикочните пътища. И ще ги откриете – особено червените боровинки – в някои хранителни добавки. Но за най-добър ефект ви предлагам да изберете формула за пикочния мехур, съдържаща и трите.

инфо: zdravivsekiden.com

Вижте още: 

МУРСАЛСКИ ЧАЙ – ЕДНО ОТ ТАЙНИТЕ ЧУДЕСА НА БЪЛГАРИЯ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.