4 малко известни огромни животни от древността

От 359.bg ни запознават с 4 страшни същества, за които са чували малко хора.

Първото е страшилището Madtsoia.

a1

Това е гигантска змия, която се е хранила с цели динозаври. Подобно на гигантската анаконда от наши дни и това страшилище не е било отровно. То се е увивало около жертвата си, стягало я е с огромното си туловище докато не я задуши, след което я е поглъщало цялата.

Гигантски опитекус пък е гигантска горила.

a2

Обикновените горили могат да достигнат до завидното тегло от 400кг. и ръст до 2 м. Гигантският опитекус достиг до височина от 3м. и тегло до 550кг. Счита се, че тези великани са изчезнали преди около 100 000 години, което значи че са съществували по едно и също време с първите хора. За щастие опитекусът е бил вегетарианец.

Ентелодонт

a3

Ентелодонът е древният прародител на днешните хипопотами, като има една малка разлика – това животно е било с впечатляващи размери и е можело спокойно да отхапе човек на половина само за секунди.

Мегатериум

a4

Преди около 10 000 е съществувал и гигантският Мегатериум.

Той е достигал височина от 6м. и тегло до 4 тона. Това ги прави по-големи дори от слоновете. Чудовището е имало огромни нокти и челюсти, които са му служели не само за подсигуряване на храна, но и за защита от огромния съблезъб тигър.

Тези същества са изчезнали около 10 000-та година и най-вероятно са се запознали с хората.

инфо: http://curious.actualno.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.