40-годишната тайна за Луната

лунатаБившият ръководител на фотослужбата на лунната лаборатория на НАСА Кен Джонстън е провел пресконференция, на която са били огласени данни за лунна находка на американските астронавти, която правителството на САЩ, както твърди той, е пазело в тайна в продължение на 40 години, съобщава агенция Новости.

В разпространеното във Вашингтон съобщение за пресконференцията се твърди също, че вероятно тази засекретена находка е причина за новата лунна „надпревара“, в която участват сега САЩ, Русия, Япония, Китай и Индия.

Той твърди, че преди 40 години американските астронавти сa намерили и снимали на лунната повърхност някакви „древни руини с изкуствен произход“ и са открили по-рано неизвестна технология за управление на гравитацията, но тези данни са
били напълно засекретени от правителството на САЩ, а оглавяваната от Джонстън фотослужба получила заповед за унищожаване на всички снимки с намерените на Луната обекти.


Джонстън казва, че нарушавайки тази заповед, тайно е запазил няколко снимки, които ще бъдат показани на пресконференцията.

За пазените от него  тайни снимки той е разказал на авторите на новата книга „Тъмна мисия – секретната история на НАСА“, която излезе в САЩ и вече е в списъка на бестселърите на „Ню-Йорк таймс“. В нея се казва, че заедно с лунните находки американското космическо ведомство скрива и  редица други тайни, включително и тази за откиритите през 1976 г. от безпилотния апарат „Викинг“ микроби на повърхността на Марс.

В същото време друг съавтор на книгата – консултантът по аерокосмически инженерни технологии Майкъл Бар в отделно съобщение за пресата признава, че известният в САЩ и в чужбина експерт по космоса и научен наблюдател в Ен-би-си
Джеймс Оберг подлага на остра критика твърденията на Джонстън за спасените от унищожаване лунни снимки, като ги определя като „луди обвинения“.

Никой от официалните представители в САЩ не коментира изявленията на Джонстън за тайните лунни снимки.

инфо: news.ibox.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.