5 вида духовни водачи

pixabay.com

Духовните водачи са навсякъде около нас, независимо дали ги виждате или усещате. Те са направляващата сила, която движи нашите карти Таро, когато имаме нужда от съвет. Това е малкият глас, който ни предупреждава да не правим нещо.

Това са символите, които постоянно се появяват около нас – от повтарящо се число, до определени животни водачи. Това духовно присъствие идва от нашия духовен водач.

Независимо дали ги наричате ангели, предци или нещо друго, различните видове духовни водачи могат да ви помогнат да се ориентирате във вашия живот.

Какво е духовен водач?

Духовните водачи са нефизически същества, които действат в ролята на ваш водач и защитник, за да ви помогнат да се справите с пътуването, наречено живот. Те могат да се появят в различни форми: от починал любим човек, до ангел, дори до любим домашен любимец. Някои култури вярват, че духовните водачи са назначени за определен човек дори преди неговото раждане.

Други вярват, че духовните водачи влизат и излизат от живота ви в различни точки, в зависимост от нещата, от които се нуждаете. Какъвто и да е случаят, духовните водачи са тук, за да ви помогнат, като използват своята божествена мъдрост и опит.

Тези небесни бранител са жизненоважна част от много духовни практики всяка местна култура, особено в страните Африка и Америка. Различните религии също имат свои версии на духовни водачи. Важно е да научите за видовете духовни водачи, за да ги оценявате и уважавате. Нека разгледаме петте различни вида духовни водачи.

Ангели пазители

Ангелите пазители са вид ангели, назначени да ви защитават през целия в живот. Ако вървите по улицата и кола почти ви блъсне, може да кажете, че вашият ангел пазител ви е измъкнал от опасност.

Предци

Много култури и духовни практики вярват, че нашите предци често действат като наши духовни водачи, които работят, за да ни защитават и водят. Предците могат да варират от наскоро напуснали баба и дядо, до роднини от няколко поколения назад. Вашите предци често се опитват да ви помогнат да успеете в този живот и да преодолеете големи предизвикателства.

Духовни животни

През последните няколко години широка популярност добива терминът духовно животно. От прекомерното му използване в интернет става ясно за него, тъй като придобива нови параметри на различни шеги онлайн. Духовното животно всъщност представлява животински водач, който се явява като дух на любим домашен любимец и се опитва да ви помогне. Може също да е животно, което се появява многократно в живота ви, като врабче. Важно е обаче да имате предвид как използвате тази дума. Не забравяйте, че истинските животни, които имат важно значение за вас, са духовни животни, а не обекти за надсмиване.

Архетипични или символични ръководства

Morkadis

Водачите не трябва да са ангели или духът на някой, когото обичате. Духовните водачи могат също да бъдат архетипни фигури, които да ви помогнат, като ви водят през определени части от живота ви. Например, ако работите върху образователен проект, вашият духовен водач може да приеме формата на учен, който да ви помогне да достигнете потенциала си.

Възнесени Учители

Възнесеният господар е същество, което е преминало през всичките си кармични уроци и е станало най-високо развитото духовно същество. Тези господари използват сдобитата мъдрост, за да помагат на другите. Възнесените майстори идват от всички видове религии, включително Буда, Исус и Кали, наред с други.

Колко духовни водачи можете да имате?

Няма ограничение за това колко духовни водачи може да има един човек. Можете да имате един; може да имате дузина. Може дори да имате различен брой водачи в различни моменти от живота си.

Всеки ли има духовен водач?

Да, всеки има поне един духовен водач, въпреки че не е необичайно да има повече от един или дори екип от водачи.

Какъв е вашият духовен водач?

Духовният водач е нефизическо същество, което може да се преобразява в различни форми. Можете да откриете кой или какъв е вашият духовен водач, като посетите медиум, специален лечител или пък прочетете карта с духовен водач.

Как изглеждат вашите духовни водачи?

Духовният водач може да приема различни форми: те могат да изглеждат като аура от светлина, бухал или дори могат да приличат на ваша роднина. Може дори да не ги видите изобщо. Помолете медиум или рейки лечител да ви даде описание на външния вид на вашия водач.

източник: sanovnik.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.