5 мистериозни артефакта, които не би трябвало да съществуват

Чисто технически, тези артефакти не би трябвало да съществуват, а според масовата наука – не съществуват. Но при все това, навсякъде по земното кълбо се намират редица енигматични обекти, които сочат към възможността, че на Земята може да е процъвтявал напреднал живот милиони години преди появата на съвременния човек.

Въпреки този факт множество странни и извънредно древни артефакти са намерени по земното кълбо, които в крайна сметка поставят под въпрос произхода на човека и човешката история.

Преди колко време са се появили съвременните човеци на Земята? Откъде сме дошли? И възможно ли е преди пристигането на Homo Sapiens, друг вид да е населявал Земята, вероятно преди милиони години?

Древен чук, който предхожда човеците.

Да разгледаме един артефакт, намерен в Лондон, Тексас, САЩ през 1934 г. Това, което изглежда като обикновен чук, всъщност е чук, запечатан в камък.

Това, което го прави изключително интересен, е възрастта на обекта – вярва се, че датира отпреди 400 милиона години. Невъзможно, нали?

Вярва се, че този мистериозен чук се е появил от скала, която принадлежи към Ордовика – преди над 400 милиона години. Изследователите смятат, че щом главата на чука е била намерена, запечатана в скалата, това сочи към възможността процесът на запечатване да се е извършил при различни атмосферни условия от настоящото и различно атмосферно налягане, по-близко до тези от далечното минало.

Според изследванията на Колумбийския металургичен институт вътрешната дръжка е преминала през процес на овъгляване, а главата на чука е била изработена с чистота на желязото, постижима само със съвременна технология. Според анализа, главата на чука се състои от 97% чисто желязо, 1% хлор и 1% сяра.

Има отпечатък от стъпка на 290 милиона години и той не би трябвало да съществува. Изобщо!

Една скала, която принадлежи към периода Перм – преди около 290 милиона години – има любопитен детайл върху повърхността си.

Открита в Ню Мексико, скалата от пермския период се отличава с отпечатък от стъпка. Но човеците не са съществували на Земята преди 290 милиона години, тъй че как е възможно това? Любопитно, Пермът (заедно с Палеозоя) с масовото измиране Перм-Триас – най-голямото масово измиране в историята на Земята, при което почти 90% от морските видове и 70% от земните измират. Възстановяването от масовото измиране Перм-Триас било продължително – на еко системите на сушата им отнело 30 милиона години, за да се възстановят.

Както е отбелязано от д-р Дон Патън, стъпката е автентична. Ако е, това би означавало, че преди стотици милиони години различен тип човек е наричал Земята свой дом. Разбира се, според научните доказателства това всъщност не е възможно. Периодът Перм е бил много предиптиците, динозаврите и ЧОВЕКЪТ да са съществували, както се смята.

Гигантска стъпка, която е абсолютно необяснима.

Morkadis

Тя е огромна. Тя е стара. Тя е изумителна.

В Южна Африка, в околностите на градчето Мпалузи, до границата със Свазиленд, се намира една скала, която има невероятна особеност.

Върху масивен гранитен блок има масивна стъпка, отпечатана на повърхността му. Геолозите вярват, че гранитният блок датира отпреди около 200 милиона години.

Тази очарователна стъпка била открита преди около сто години, когато един ловец на име Стофел Коеци се натъква на нея през 1912 г., докато ловува в района. Стъпката, оставена върху „груб гранит”, е с зашеметяващата метър и двадесет дължина.

Добре де, това не е артефакт, но до голяма степен доказателство за множество съчетани артефакти на Земята.

Много изследователи вярват, че има няколко доказателства, сочещи към високоразвити цивилизации, които са съществували на Земята преди милиони години.

Според д-р Александър Колтипин – геолог и директор на Националния изследователски център на естествените науки в Независимия международен университет по екология и политология – има доказателства за структури на милиони години, пръснати по земното кълбо.

През дългата си кариера д-р Колпитин е изследвал множество подземни структури в Средиземноморието и е идентифицирал множество прилики, които го карат да вярва, че много от обектите са взаимосвързани. Но най-невероятното е, че ерозията на структурите заедно с материалния състав и геологическите особености го карат да вярва, че тези мега структури са били построени от напреднали цивилизации, които са населявали Земята преди милиони години.

Отвертка на 300 милиона години?

Очевидно цялата история сме я разбрали погрешно.

Какъв е шансът да има множество обекти, намерени по земното кълбо, които датират отпреди милиони години? Ако е нямало човеци по онова време, кой ги е направил?

Според репортажи на китайски новинарски агенции, мистериозен обект, открит през 2002 г., би могъл да е доказателство за праисторически цивилизации. Тестовете не успяват да покажат точния състав на мистериозната скала, а изследователите, сред които геолози и физици от Националното бюро по земни ресурси в провинцията Гансу, Бюрото за изследване на цветни метали в провинцията Гансу, Институтът по геологични и минерални изследвания на Китайската академия, клон Ланжу и Катедрата по ресурси и околна среда на колежа в в Ланжу, не са сигурни за произхода на артефакта и посочват, че този път са възможни всякакви теории.

Според Lanzhou Morning News, „След обсъждане на възможността да е човешко дело и възможните причини за оформянето му, учените единодушно класифицират камъка като един от най-ценните в Китай и в света на колекциите, изследователите и археологическите изследвания”.

След множество изследвания, китайските учени заключават, че артефактът не е бил направен от съвременни ръце или по нивата на настоящите технологии, като най-приемливата хипотеза е, че е продукт на праисторическа цивилизация.

източник: posledenvek.info

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.