5-тe принципа на „доволното мислене”

Да бъдеш доволен е измерението, в което си благодарен за вече преживяното и се стремиш да продължаваш по същия начин напред. Не е ли това истинското щастие?! Не е трудно да се научи доволното мислене. Достаточно е да се знаят неговите основни принципи.

Принцип на намеренията

Много важно е човек да има искрено намерение да пренастрои съзнанието си. Скептиците, посещаващи психоаналитик с предварителната нагласа: „Много добре знам какъв съм, да те видим как ще ме промениш!” по-скоро никога няма да успеят да превключат на позитивна вълна. Иска ти се да си нещастен, харесва ти да ровиш в страданията си? Моля, всеки сам е гробокопач на щасието си! Някои ще възразят, че такъв подход е нехуманен. Но човек не бива да бъде „ощастливяван” насила.

Принцип на смяната на фокуса

Състои се в това да се научим да забелязваме всеки забавен, позитивен, приятен миг от деня ни и да фокусираме вниманието си върху него поне за секунда. И мислено да си казваме: „Днес наистина е един хубав ден!”. А в края на деня, преди сън, да си припомним като на филмова лента най-приятните моменти, да ги запечатаме в ума си и още веднъж да им се порадваме.

Принцип на формулирането на желания

С нас се случва това, което искаме – волно или неволно. Научете се правилно да формулирате това, към което се стремите. Детайлизирайте мечтите си. Ако обмисляте покупка на ново жилище, представяйте си и най-малките детайли – цветовете, в които искате да бъдат боядисани спалнята, хола, кухнята, дребните, но важни елементи, които ще придадат отличителен стил на целия вътрешен дизайн. Помнете: вашите мечти започват да се сбъдват, когато започнете правилно да искате.

Принцип на моделирането

За постигането на всяка цел важно е предварително да моделирате усещането, което искате да изживеете на финала. Да кажем, иска ви се да получите голяма сума пари, но дори идея си нямате откъде ще се сдобиете с това богатство. Не трябва да мислите по какъв начин парите ще дойдат при вас. По-добре е да си спомните какво сте почувствали когато сте държали в ръце много пари (при покупка или продажба на апартамент например), и да се фокусирате върху тази емоция.

Принцип на избора

В живота непрекъснато правим избори. И не толкова в начина, по който постъпваме, колкото в отношението си към вече случилото се. Ако си представим живота като последователна верига от малки действия и събития, най-важно е да помним, че от нашите избори зависи цялото ни бъдеще.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

7 грешки в мисленето, които ви пречат да вземете правилното решение

Човек може всичко, ако промени мисленето си

Факт: Тези 7 закона на Вселената променят мисленето на всеки, който ги прочете

Индийски будистки учител обяснява как да победите негативното мислене в 5 прости стъпки

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.