5 интересни факта за виното

виноВиното е любима напитка на много хора по целият свят, съпътстваща всички официални и романтични вечери, както и много религиозни обреди. Доказано е, че в умерени количества виното е полезно за здравето.

Ето някои интересни факти свързани с виното, които може би не знаете:

1. За да се дегустира дадено вино и да се определят качествата му, се проверява мирисът му. Оказва се, че жените са по-добри дегустатори, особено ако са в детеродна възраст. Тогава тяхното обоняние е много по-остро, от това на мъжете.

2. В древен Рим било абсолютно забранено на жените да пият вино. Всеки мъж, които заварел жена си да пие, имал правото да я убие.

3. Виното е най-здравословната алкохолна напитка. В него няма мазнини и холестерол. В една чаша се съдържат 100 калории.

4. Италианците направили проучване, чиято цел била да провери кои жени са по-добри в леглото – тези, които пият по 2 чаши вино на ден или тези, които не пият изобщо. Не е ясно какво е било заключението, но това изследване предизвикало много спорове и дискусии.

5. Учените са доказали, че честата, но умерена употреба на червено вино предпазва хората от сърдечни заболявания, инсулти и Алцхаймер.

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.