7-те най-значими открития на човечеството

интернет

Открития променили света има много, но има такива фундаментални открития и изобретения изменили всичко из основи. Без тяхното съществуване животът на хората би бил съвсем различен.

Ето ги:

7. Интернет

От създаването си до днес световната информационна система промени живота на хората. Днес живеем в общество с изключителен достъп до информация. Можем да твърдим, че най-скъпият продукт в света сега е информацията.

6. Компютъра

В ерата на високите технологии, компютъра за половин век обърна живота на хората с главата на горе. В 21 век няма сфера в която да не участват компютрите. Ако приемем, че изведнъж компютрите спрат, практически света спира.

5. Антибиотиците

Откакто са изобретени до днес, лекарствата са спасили милиони животи. Учените смятат, че населението на планетата е нараснало с около 1,5 милиарда, защото антибиотиците са намалили смъртността на хората.

4. Електричеството

Сега си представете, че електричеството изчезне. В този момент хората ще се върнат в тъмните векове. Учените смятат, че 50 процента от хората на планетата ще загинат във войни за ресурси. Няма как да не коментираме факта, че близо 100 процента от изобретенията се основават на електричеството.

3. Барута

Барута се класира на третата позиция в класацията. Той променя живота на хората като заменя физическата сила със силата на науката. Той променя начина на водене на война, променя начина на мислене на човечеството.

2. Колелото

Колелото е най-важното неприродно откритие в историята на човечеството с фундаментално значение. Колелото поставя основите на всички човешки открития. Колкото и просто да е, то е и толкова гениално.

Morkadis

1. Огъня

Сам по себеси огънят не е откритие, а е феномен, но откритие е как сами да създадем огъня. Как да го контролираме? В този смисъл именно огъня поведе човечеството към еволюция. Той направи хората върховния господар на планетата. От всички открития на човечеството огъня е изиграл най-голяма роля.

инфо: vesti.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.