Човечеството може да не доживее до 22 век

ядренСпоред екип от учени има вероятност хората да нe доживеят до 22 век. Човечеството няма да бъде достатъчно умно, за да се справи със съвременните технологии, които могат в по-късен етап да станат причина за гибелта му.

Философи и математици от Института за бъдещето на човечеството към Оксфордския университет, са стигнали до заключението, че е твърде вероятно това да е последния век, който ще изживеят хората, предаде „MSN News“.

„Това, което се случва в момента е  състезание между технологичната мощ на хората и мъдростта им в използването на тези сили. Страхувам се, че има вероятност човечеството да загуби в това  състезание“, това заявява изследователят от Оксфорд, Ник Бостръм.

„Не е изключено това да бъде последния век за човечеството, тъй като технологиите стават по-мощни от самите хора“, казва още специалистът.

Известният физик Стивън Хокинг също е на мнение, че човечеството може да се самоунищожи и едва ли ще доживее следващите 1000 години на Земята.


На пръв поглед синтетичната биология, нанотехнологиите и изкуствения интелект са открития, които изключително подобряват начина на живот, но освен това представляват и сериозна заплаха за бъдещите поколения.

Твърде вероятно е краят на човечеството да бъде предизвикан от ядрено унищожение.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.