74 годишна жена живее в изолация в Сибир вече 40 години

4

Историята на годишната Агафия Ликова е наистина уникална. Тя живее сама и изолирана в Сибир в последните 40 години. Борбената жена не е и чувала за Втора световна война.

За невероятната история на Агафия светът научава, след като жената търси лекарска помощ. Болките в краката ѝ стават нетърпими и тя няма друг избор, освен да се обърне към цивилизацията. Скоро след това се наложило да бъде прехвърлена в болница. Тя обаче успяла да шокира всички. Оказало се, че Ликова живяла толкова време откъсната от света, че дори не разбрала за Втората световна война.

През 1978-ма година се появи историята за тайнственото 6-членно семейство, което е прекарало 40 години в пълна изолация в сибирската тайга. Далеч от цивилизацията, съвременното семейство Крузо е открито от група геолози. Агафия е последният жив член на това семейство.

5

Жената и до днес живее изолирано. Най-близкият град от дома ѝ е на 100 км. Историята ѝ напомня тази на Тарзан, но в женски вариант.

Ликова е родена през 1945 г. Родителите ѝ принадлежали към православна секта, която се е отделила от руската православна църква в 17 век.

Бащата на Агафия заживява в дивата природа през 1936. г. Той построява дървена барака, в която настанява семейството си. Всички се хранят основно с картофи и гъби. Геолозите откриват семейството чак когато Агафия вече е на тридесетте години. Те ѝ предлагат хляб и мляко – неща, които не е виждала до този момент.

Дамата категорично отказва да се премести в града. Тя все пак е пътувала из страната и е имала контакт със замърсяването на въздуха. Там не може да се диша – отсякла тя и избрала самотата.

Ликува разказва, че семейството преживявало трудно. Те гладували почти през цялото време и надали биха оцелели без помощ. Инструментите и храната изработвали изключително трудно, а дрехите били дефицит.

Агафия живее абсолютно сама от смъртта на баща си през 1988 година. Когато бива приета за лечение на болните си крака след поредното измръзване, тя няма търпение да се върне в сибирската пустош. Въпреки условията, в които е прекарала живота си, тя се радва на завидно здраве.

6

Освен това така и не е разбрала за нито едно от събитията на световната сцена, каквото е Втората световна война например. Тя не знае, че човек е стъпил на Луната, а целофанът е едно от съвременните изобретения, които я изумява най-много.

Жената е под постоянно наблюдение от губернатора на област Кемерово Аман Тулеев. Той се грижи старицата да не остане без провизии.

инфо: sanovnik.bg

Morkadis

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.