Англичанка има фобия от вестници

NEWSLINK.5087517_14507949-годишната англичанка Даян Фрийлов от Рочестър вече 25 години страда от една много необичайна фобия – хлофобия (страх от вестници), пише за любопитния случай сайтът teenproblem.net

Даян не е способна да гледа, докосва и мирише вестници, а когато види павилион, в който се продават, незабавно пресича на отсрещната страна на улицата, извръщайки с погнуса глава. Непоносимостта ѝ е толкова сериозна, че тя не е способна дори да ги гледа и по телевизията, а на входната врата на дома си е поставила предупреждение към момчетата, разнасящи вестници, да не оставят нищо.


Англичанката признава, че заради необичайната фобия не е по силите ѝ да бъде в близост до човек, който в същия момент чете вестник и направо полудява, ако бъде приближена от такъв. Преди години тя все пак е била способна да ги докосва, но само ако е сигурна, че наблизо има място, където може незабавно да измие ръцете си. В миналото години наред купува вестници за съпруга си, но използва ръкавици, за да ги отнесе от павилиона до дома си, а когато той ги чете, тя се затваря в кухнята и отваря широко прозореца, за да се успокои. Тази практика свършва през 2011 г., когато съпругът ѝ умира.

Даян страда от необичайната си фобия вече 25 години. Тя предполага, че причината за нея може да се крие в детството ѝ, когато майка ѝ има навик да удря баща ѝ с вестник по главата, което незнайно защо кара младото момиче да изпитва невероятна тревога.

инфо: http://www.chudesa.net/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.