Двоен астероид ще прелети покрай Земята в нощта срещу 1 юни

asteДвоен астероид ще прелети покрай Земята в нощта срещу 1 юни, съобщават от РИА Новости.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Астероидът с наименованието  1998 QE2, ще прелети на 0.039 астрономически единици от Земята. Той е около девет пъти по-голям от круизен лайнер, посочват от агенцията Фокус.

„Оказва се, че 1998 QE2 е двоен астероид, не очаквахме това. Диаметърът на неговия спътник е с големина около 600 метра“, това заяви Марина Брозович, която е научен сътрудник от обсерваторията в Голдстоун, САЩ.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

2 коментара
  1. АЗ 7 години ago
  2. veronika 7 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.