Астрономи са открили потенциално опасен астероид

астероидАмерикански и руски астрономи са открили нов голям астероид, който е причислен към потенциално опасните.

Първи засекли новият обект участниците в американския астероиден проект Catalina – това станало още на 8 март. След това „се загубил”, но на 24 март той отново бил открит от руски астрономи.

Обектът, получил индекс 2014 ER49, е достатъчно голям: диаметърът му възлиза на около 700-750 метра, при падане на Земята той може да унищожи голяма страна. Заедно с това в близко време обектът не носи непосредствена заплаха, на 20 юли той ще размине със Земята на разстояние 24,7 милиона километра.

инфо: http://bulgarian.ruvr.ru/

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donete] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.