Йозеф Фрицъл, бащата-изрод (част 2)

продължение от част 1

Мазето-затвор, където Елизабет прекарала 25 години от живота си

Йозеф Фрицъл е роден през 1935 година в град Амщейн, Австрия. Бащата изоставя семейството и майка му го отглежда сама. Техни роднини разказват, че тя била много строга и студена жена и го пребивала буквално до посиняване.

На пръв поглед Фрицъл изглеждал съвсем обикновен човек, водещ достоен начин на живот. Той карал мерцедес, обличал се спретнато и чисто, държал дома си в ред, изглеждал отговорен и порядъчен, ходел на работа. Но колегите му изобщо нямали и най-бегла представа какво чудовище се крие зад маската на този нормално изглеждащ човек.

През 1967 година Йозеф Фрицъл прекарва година и половина в затвора в град Линц, по обвинение за изнасилване. След края на втората световна война, всички криминални досиета в Австрия са изтрити. Има данни, че е изнасилвал и сестрата на съпругата си. Въпреки гореспоменатите неща, властите не се усъмнили, че Фрицъл може да представлява опасност за семейството и децата си.

Йозеф имал бизнес с бельо, но се отказвал от него и през 1972 година закупил страноприемница, която се намирала на брега на малко езео в Алпите. Там избухнали два пожара, но тогава не били свързани с умишлен палеж. След като излязла наяве гнусното престъпление на Фрицъл, полицията връща за преразглеждане случай на неразкрито убийство, което се е извършено до страноприемницата по времето, когато той е бил нейн собственик.

Йозеф Фрицъл се оженил за съпругата си Размари, когато бил на 21 години. По това време тя работела, като помощничка в някава кухня. Той имал пълен контрол над нея. Тя била просто една пасивна, безхарактерна домакиня, която се грижела за дома, децата и наематели и за всички въпроси се допитвала до мъжа си. Казва, че никога не се е осъмнявала в съпруга си. Дори, когато Фрицъл заминал на самостоятелна екскурзия в град Патая, Тайланд, славещ се, като изключително развит със своя секстуризъм, това не направило впечатление на Розмари. Сестра и разказва, че когато двамата съпрузи спрели да правят секс, Розмари приела това с примирение. Когато мъжът и слизал в мазето, под предлог, че се занимава със свои работи и чертежи, тя знаела, че не трябва да го притесняваи да му досажда. Може би все пак са я измъчвали въпроси за изчезването на дъщеря им.

Фрицъл бил планирал всичко предварително. Той използвал по-ранното бягство на Елизабет от дома им и втълпил на съпругата си, че тя е избягала отново, този път завинаги и те не могат да направят нищо, за да я върнат. Елизабет я намало от една седмица, когато официално я обявили за изчезнала. Фрицъл написал фалшиво писмо, уж от името на дъщеря им, в което се твърдяло, че ако направят опит да я търсят и да я върнат обратно, то тя им обещава, че няма да я видят никога повече. Изглежда това било достатъчно за Розмари, за да се примири с внезапното и „бягство“. Истината е, че австрийските власти също не си свършили работата.

Започнали да пристигат още писма от Елизабет. Те наистина били написано от самата нея, под диктовката и строгия взор на болния и баща. В тях тя обяснявала, че е станала част от секта. Властите отново не обърнали необходимото внимание и не разследвали писмата.

Фрицъл се притеснявал да не бъде заподозрян заради големите количетва храна, които купувал. Той използвал като оправдание имотите, които притежавал в околни градове и пътувал до там, за да пазарува храна за Елизабет и децата им от тамошните магазини.

В това време Елизабет прекарвала живота си в малкия си затвор без прозорци, без слънчева светлина, където била непрестанно пребивана и изнасилвана от баща си. Дори забременяла и родила сам-сама цели седем пъти. Единствено телевизорът и бил утеха и и давал някакви представи за външният свят.

към част 3

източник: kriminalnidosieta.com

Вижте още:

Тъмната история на Радиевите момичета

Топ 10 серийни убийци

Коса, татуси… Нацисткият албум, направен от човешка кожа

Леонарда Чанчули: серийна убийца или грижовна майка?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.