Австралийската болница за счупени кукли

5В Сидни се намира единствената по рода си болница за счупени кукли, която навърши 100 години. Странното място разполага с множество „кабинети“, в които се съхраняват резервни крайници. Има си и гробище, където да погребват непоправимо счупените „пациенти“.

Болницата приема повредени кукли от цялата страна, дори от Нова Зеландия. Въпреки, че напоследък новите поколения предпочитат повече компютрите и техниката, за персонала на болницата определено се намира работа.

Здравното заведение започнало съвсем случайно дейността си, когато през 1913 година била получена пратка с повредени играчки. Основателят му, Харолд Чапман и неговият брат имали бизнес – внасяли целулоидни кукли от Япония. Веднъж една от пратките се оказала дефектна и играчките се разпаднали в ръцете на децата. Така се зародила идеята за работилницата, занимаваща се с поправка на играчки, а клиенти не липсвали и бизнесът бързо се разрастнал.

6Това се оказало доста полезно през Втората световна война, когато вносът бил забранен и много родители се принудили да поправят старите играчки на децата си, защото нямало как да им купят нови.

За 100 годишнината си кукленската болница е отчела 2,5 милиона поправки.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.