Българин с престижни награди за роботика в САЩ

rБългаринът Велин Димитров е на път да се превърне в един от най-младите признати иноватори в САЩ, след като само за 2 месеца спечели 2 награди на престижни състезания по роботика.

Една от идеите на 24-годишния ни сънародник е за дигитални сензори, които улавят мускулни сигнали, като целта е да се улесни животът на хората с увреждания. Другият проект, който впечатлил журито от експерти, е за робот, който да помага при аварии и бедствия.

Димитров е известен сред учените зад океана с голямата награда, която получава преди две години от космическата агенция НАСА за машина, която може да събира и сортира лунни камъни.

Велин разработва софтуер и хардуер за роботи, които да се използват в случаи, когато човешката намеса е по-трудна – например при аварии в ядрени централи.

Вижте още:

Българин показа оръжието, което предизвиква всички смъртоносни катаклизми (видео)

инфо: http://novinar.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.