Човекът-амфибия вече не е фантастика

амфибияЮжнокорейски дизайнер вдъхновен  от устройство от арсенала на Джеймс Бонд, е създал  концептуален апарат, който според него е в състояние незабавно да превърне човека в риба .

Създаденият от него  респиратор е  система, която позволява на човек да диша под водата като риба . Това устройство няколко пъти спасява Бонд от трудни ситуации.

Маската, наречена „Тритон“, работи точно като хрилете на рибата, извличайки кислорода от водата, позволявайки на човека да продължи да диша нормално докато е под вода.

За да използва „Тритон“ за плувеца е достатъчно да захапе пластмасовия му накрайник. Двете  тръби, които излизат от устройството са изкуствени хриле , които извличат кислорода от водата. Люспестата структура на тези тръби крие малки отвори в материал, който абсорбира водата. Вътрешните камери отделят кислорода и отвеждат течността, така че потребителят да може да диша удобно.

Устройството е много малко, но е оборудвано с мощен  микрокомпресор , който , според плановете на разработчика, ще компресира кислорода и ще  го съхранява в специални камери. Апаратът разполага с микробатерия, която е 30 пъти по-малка от сегашните батерии, а процесът на зареждане трае 1000 пъти по-бързо .

За съжаление  всички тези, които биха искали да  използват  възможно най-скоро новото устройство ще трябва да почакат, тъй като „Triton“ е все още в етап на разработка.

инфо: http://30dumi.eu/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

 

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.