Да рискуваш живота си в името на образованието (галерия)

Всеки ден учениците от китайското село Генгуан, поемат към началното училище, като буквално рискуват живота си, преминавайки през екстремен път.

Училището им се намира по средата на планината в град Бежие, Югозападната част на Китай. До него се стига, като се преминава през несигурни склонове, директно изсечени в скалите. Пътеката е не по-широка от о,5 метра и за да преминат по нея, децата трябва да се движат плътно прилепени едно към друго. Другият начин да се стигне до училището е, като се мине по обиколният път, което отнема 2 часа.

Директора на училището лично придружава учениците и ги съпровожда през опасните пътища.

Това не е единственият случай, когато деца са принудени да преминават през крайно опасни пътища, за да достигнат до училището си.

Двадесет ученици от индонезийското селце Бату Бусук всекидневно минават по въже, разположено на 30 метра над течаща река, а след това вървят 12 километра през гората, за да достигнат до училището си в Паданг. Въжето, по което преминават всъщност е остатъка от мост, който се е срутил след силна буря.

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.