35 древни пирамиди открити в Судан

п1

Най-малко 35 малки пирамиди и гробове са били открити, разположени  една до друга в Судан.

Изследователите са били изненадани от близкото разположение на постройките. В едно от полетата са открити 13 пирамиди, които са разположени в пространство от 500 кв. м., което е по-малко от професионално баскетболно игрище. Пирамидите са на възраст около 2000 години и се предполага, че са построени от хората, живели в царството Куш, което процъфтявало в Судан по онова време.

Винсент Франигни, който е научен сътрудник в Американския музей по естествена история в Ню Йорк, обяснява гъстотата на постройките така: „Строенето на пирамидите е продължавало стотици години, като непрекъснато са били построявани още и още и постепенно са се запълвали всички свободни пространства в некропола.“

Най-голямата пирамида, която е открита на това място е широка 7 метра в основата си, а най-малката – 8 сантиметра. Височините на пирамидите не могат да бъдат измерени с точност, тъй като са се разрушили с времето. По някои от запазените върхове личат декорации на птици и цветето лотос, разположено на върха на слънчевият диск.

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.