Вижте ефекта на щастието и депресията върху телата ни

емоцииНавярно ви е познато онова приятно топло чувство, което ви обзема, когато сте наистина в добро настроение, нали?

 

За съжаление сигурно сте изпитвали и мрачната студенина, пълзяща по тялото ви, когато сте тъжни.

Е, определено не сте единствените.

Екип учени от университета Аалто създадоха карта на телесната температура, съобразена с емоциите, които хората изпитват. За целта те провеждат анкета, питайки участниците къде усещат най-силно физически емоциите си, след което обобщават резултатите. Картите по-долу показват къде дадена емоция се проявява най-силно. Топлите цветове представляват повишение на усещането в дадена област, докато студените цветове означават, че мястото не се влияе от емоции.

инфо: http://www.obekti.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

4 коментара
  1. българоговоряща 7 години ago
    • Анонимен 6 години ago
  2. Анонимен 7 години ago
  3. мили 7 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.