10 малко известни факта за Стивън Кинг

2Стивън Кинг е американски писател, роден на 21 септември 1947 година в Портланд, щата Мейн. Може да се каже, че той е един от най-известните създатели на романи на ужасите. Творческата му кариера стартира през 1966 година. Сред най-известните му романи, много от които са екранизирани, са: „То“, „Куджо“, „Сияние“, „Зеленият път“, “Гробище за домашни любимци” и др. В библиографията му присъстват около 40 романа и над 200 разказа. Кинг е записан в книгата на рекордите Гинес, като писателя по чиито романи и разкази са направени най-много филмови адаптации. Тук ще споменем 10 факта за Стивън Кинг, които не са кой знае колко известни, но заслужават вниманието на почитателите му.

Преди да започне да се занимава с писане е работил във фирма, занимаваща се с химическо чистене.

Три от радиостанциите в Мейн са негови.

Често докато пише си пуска любимата музика – хард рок и хеви метъл. Това му служи за вдъхновение.

3Кинг свири в рок бандата Rock Bottom Remainders. Там се изявяват също писателите Ейми Тан, Дейв Бари, Джеймс Макбрайд, Рой Блаунт и Скот Търоу. Девизът на групата е “Свирим музика така, както Металика пишат романи”.

От 1977 до 1984 година издава пет романа под псевдонима Ричард Бакман. Самоличността му е разкрита от журналист.

Толкова се впечатлява от филма “28 дни по-късно” на Дани Бойл, че изкупува всичките билети за киносалона, за да гледа филма необезпокояван от никого.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

“Капан за туристи” (1979), в който се разказва за собственик на музей, притежаващ силата да управлява колекцията си от манекени-убийци, е любимият му филм на ужасите.

Съпругата му Табита също е писателка, макар и доста по-малко известна.

Годишната му печалба възлиза на около 40 милиона долара.

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.