Учени записаха гласове, идващи от вътрешността на земята (запис)

дупкаВ Колския залив на Баренцево море в Русия, група руски учени-геолози с помощта на свои чуждестранни колеги работели по проект за пробиване на най-дълбока дупка.

Когато копаели феноменалните12 236 метра дълбочина, достигнали до някаква кухина. Сондата изведнъж паднала вкухината на някаква зловеща дълбина. От вътре се разнесъл силен звук и взрив, а после мощен рев и нещо страшно и невидимо изскочило от дълбините.

Учените останали изненадани, защото не са предполагали, че на такава голяма дълбочина може да има кухини. За да изучат празното пространство, геолозите пуснали вътре апаратура от микрофони и магнетофони, с които да запишат звука от движението на литосферните плочи. Но за техен ужас вместо това, от микрофоните се чули гласове, викове и вопли  не на един, а на стотици милиони стенещи хора. Първоначално помислили, че това е звукът от техните сондажни машини, но след внимателен анализ, било потвърдено, че всъщност са човешки викове и стонове на стотици  милиони хора!


Учените се ужасили, на какво приличало това? 200 градуса температура, милиони човешки вопли и стенания. –точно така бил описан Ада в Библията! Всички останали потресени от това, което чули и открили.

От тогава проектът бил засекретен и замразен под предлог, че няма средства за изпълнението му. Новината се разчула след години, благодарение на чуждестранните учени, които са присъствали по време на изпълнението на проекта. И е била публикувана в редица вестници по света.

Сега дупката, която е най-дълбоката в света, се намира в процес на консервиране, въпреки многото международни фондове, които били готови да финансират продължението на проекта.

От тогава Колската дупка е наречена – „Път към Ада” и всеки нов пробит километър е носел нещастие на страната. Например при пробиването на 13-хилядният километър СССР се разпаднал.

Дупка  е толкова дълбока, че за да се излезе от нея са необходими 70 часа.

На видеото ще чуете звукът от записът, направен от учените.

Вижте още: 

Мистерията на Колската свръхдълбока сонда

инфо: http://www.chudesa.net/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

14 коментара
 1. Анонимен 10 години ago
 2. ссссс 10 години ago
 3. vseedno 10 години ago
 4. Sophie1101 (@SpyrouDena) 10 години ago
 5. Анонимен 10 години ago
 6. Валя 10 години ago
 7. Анонимен 10 години ago
 8. Анонимен 10 години ago
 9. Анонимен 10 години ago
 10. Анонимен 10 години ago
 11. Анонимен 9 години ago
 12. stars6imp 9 години ago
 13. Даниела Колева 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.