Невероятната интуиция на близнаците наистина съществува

близнациЛюбопитното е, че в повечето страни за по-голям се смята близнакът, който се е родил пръв, докато в Япония е обратното

Японците смятат, че вторият близнак е проявил повече мъдрост и зрелост, пропускайки напред своя брат или сестра, следователно именно той е по-големият…

Според вярванията на някои народи близнаци се раждат от различни бащи и колкото и да е странно, изглежда, че понякога това действително се случва. Известен факт е появата на братя-близнаци, единият от които е бял, а другият -чернокож. След проведена генетична експертиза се доказало, че момченцата имат различни бащи. Лабораторна грешка или научно потвърждение на суеверието?

Може би някога и други митове ще бъдат доказани от науката. Отдавна е установено, че съдбите на много близнаци са сходни. „Една съдба за двама“, са казали древните. Братя-близнаци били разделени още като малки при развода на родителите си – единият останал с бащата, а другият – с майката. Срещнали се след 39 години и установили, че биографиите им сякаш били написани под индиго.

Оказало се, че и двамата се женили два пъти, при това първите им съпруги носели името Линда, а вторите – Бети. Имали кучета с еднакви имена, пушели цигари от една марка, на една и съща възраст напълнели с по .5 кг и т.н.

Този случай далеч не е единственият. Британските близнаци Джон и Майкъл почивали в Алпите едновременно и с точност до минута си счупили крака, намирайки се на различни ски писти. Американските близначки – сестрите Шнайдер, участвали в лотария, без да се наговарят. Заложили на един и същи номер и спечелили. Сестрите живеели в различни градове и не се били виждали от години.

Такива съвпадения са хиляди и те карат учените да търсят закономерности в опитите си да разгадаят феномена на близнаците. И такива обяснения вече съществуват. Например било установено, че при повечето близнаци са почти еднакви енцефалограмите, което свидетелства за идентична работа на мозъка. ДНК на едноличните близнаци съвпадат практически на сто процента. Докато отпечатъците на пръстите им са различни. Още една загадка? По-скоро обратното – доказателство, че става дума за две различни личности, а не за един човек и за неговата сянка, пише вестник „Феномен“.

Вижте още: 

Най-интересните и странни случаи на раждане в света

инфо: http://www.prekrasna.bg/

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.