Клонирани мамути – факт след 50 години

мамутХендрик Пойнар, който е професор по генетика в канадския университет „Макмастър“ заявява, че е напълно възможно мамутите да бъдат възродени.

„Изключително заинтересовани сме от мамутите, които са обитавали планетата ни преди около 10 000 години и в последствие са изчезнали. Искаме да намерим причината за измирането им, която може да се крие в климатичните промени или лова. Ако намерим отговори на въпросите си, това ще ни помогне да спрем измирането на съвременните животни. Това беше и една от причините, да се заемем с декодирането на генома на мамута.“ – казва Хендрик Пойнар.

Според неговите думи работата по съставянето на генетичната карта на мамутите е почти завършена.

„Ще направим сравнение между хромозомите на мамута и азиатския слон, след което ще можем да направим корекции в хромозомите на азиатските слонове“ – заявява канадския учен.

С тази задача ще се заемат изследователите от Харвард. Когато се сдобият с променените хромозоми, те ще бъдат имплантирани в яйцеклетки на слоници.

източник:inews.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.